Tayyip Erdoğan; Cumhurbaşkanı olduktan sonra Anayasa mahkemesini tanımıyorum dediğini herkes hatırlıyor olmalı. Anayasayı tanımayan ve devletin kanununlarına posta koyan bir cumhurbaşkanı vardı karşımızda. O çok güçlü devletin kanunları dize getirildi. Kimse sesini çıkaramadı. Kanunlarda bir boşluk mu vardı? yoksa egemenler mi öyle istemişti?

Düşünsenize; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan  Anayasa’yı tağyir, tedbil ve ilga etmek den idama mahkum edildi. Sol sosyalistler yargılandı onlarca yıl hapis yattı.

Mahkemelerde görülen siyasi davalarda  Anayasa’yı tağgir tedbil ve ilga  denildiği zaman  ya kalem kırdıran cümle ya da onlarca yılı bulan cezalar yağardı.

Bir belediye başkanı devlete karşı bir şiir okuduğundan dolayı kanunlar işletilip kodesi boylayacak ama TC devletinin Anayasa’sını tanımadığını söylediğinde kimse sesini çıkarmayacak. Neden? Şimdi T.C devletin anayasası bir kişinin kabadayılığına boyun mu eğdi?

'ANAYASA MAHKEMESİNİ TANIMIYORUM' DEDİĞİNDE KİMLER SESSİZ KALDI?

Oysa Anayasa Mahkemesi; „Cumhurbaşkanını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını, Bakanlar Kurulu üyelerini, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkan ve üyelerini, Başsavcılarını, Cumhuriyet Başsavcıvekilini, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Sayıştay Başkan ve üyelerini görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan sıfatıyla yargılar.“ Diye kanun hükmü varken ve bu hüküm değişmemişken Tayyip Erdoğan’a bu tanımamazlık hakkını kim verdi?

Devletin kurucu partisi CHP  buna sessiz kaldı. Neden? Unutmayalım ki devletin kurucu partisi CHP’dir. Kapitalistlerin ittifak planları  CHP ile tıkır tıkır işledi/işletildi ve işlemeye devam ediyor. Başkanlık  projesi emperyalistlerin  bir projesidir. Bu proje içinde AKP, MHP ve CHP var. Bunlara al gülüm ver gülüm oynatıyorlar.

Şimdi; Anayasa mahkemesini tanımamazlık Kasımpaşa kabadayılığından mı yoksa kapitalist sermayenin desteğinden mi?

CEMALLETTİN KAPLAN'IN 'İSLAM DEVLETİ' ALMANYA'DA KURULMADI MI?

Tayyip Erdoğan‘a gittiği  Avrupa ülkelerinde kırmızı halılar döşenirdi. Devran mı döndü acaba!  Avrupa ülkelerinde, Başörtüsünü yasaklayacağız, çifte vatandaş olanların vatadaşlıklarını iptal edeceğiz“ sözleri hızla yayılırken. Avrupa‘ya 50 yıl önce çalıştırılmak için  getirilen işçiler arasında kafirler/gavurlar diyen çığırtkanlarda bir güç oldu. Bunun sosyolojik nedenleri mutlaka var ancak Avrupa ülkeleri  islamın yayılmasına neden göz yumdu?

Tayyip Erdoğan; sırtını dayadığı  kapitalist sermaye ile ittifak içinde kaldığı süre içinde  güçlü kalmaya devam eder. Eğer ittifakları bozulmazsa 2019 seçimleri çanta da keklik.  Başa dönersek, emperyalist proje tıkır tıkır devam ediyor.  Emperyalizmin ipiyle bakalım nereye kadar uzanacak…

 Barış ve hoşgörü dini (!) olan İslam’ın  „Referandum sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz“  diye yapılan sokak konuşmalarında nasıl  bir kindarlığın girdabında nefret  kustuklarını göstermektedir.

DİNCİ VE MİLLİYETÇİ HIRS İNSANI ACITIYOR

Alman Tv kanalı canlı yayın yaparken bağırıyor; „ Almanya yenildi Merkel’e selam söyle, yenildiniz var mı başka ötesi, bu gavurları gördünüz işte, suratları bir karış. Kafirler yenildi, Allaha şükür bu seçimide kazandık, Türkiye’yi Türkler yönetecek, Yurtdışı Hayır diyor Avrupa kaybetti, Almanya, Hollanda dediği ile kaldı görün bunları, Reisimizi başkan yaptırdık, Duy sesimiz Hollanda,Almanya, Danimarka duy, Hey Avrupa duy ulan sesimizi, Tekbir Allahu ekber, Avrupa duy sesimizi, Bu Türklerin ayak sesleri, „Almanya’ya, Hollanda’ya, Avusturya’ya dersini verdik, Dünya liderimizin arkasındayız, Allah başımızdan eksik etmesin, Tayyip baba başka büyük yok, Az da olsa kazandık, İslam kazandı, Osmanlı geliyor, Viyana’yı da fetedecek, Viyana’yı da alacak, Avrupa dinlesin.“ Diyenler yoksulluklarını sorgulamıyorlar. Vatanla, bayrakla, dincilikle yatıp kalkanlara evet oyu verdin Peki sana ne faydası oldu? 5 milyon Türkiyeli göçmen Avrupa ülkelerinde yaşıyor? Avrupa'nın ırkçıları da „pis yabancılar defolun“ diyor. Aranızda bir fark var mı?

Evet oyu  verin, dertler bitecek, evet oyu verin istikrar gelecek, evet oyu verin terör bitecek, evet oyu verin işçilerin köylülerin yüzü gülecek?  Peki „Evet“ İşçilerin kıdem tazminatları  Niçin kaldırdı? Yüzde 60/70 lara varan zam furyası neden  geldi. Kimin için?

Sana vatan, millet, şehit edebiyatı yapanların  çocukları Avrupalarda, Amerikalarda okudu/okuyor. Din simsarcıların kızları kadınları jip kullanıyor, jiplerde geziyor. Çocukları eğlencelerden geri kalmıyor, kumar masalarından kalkmıyor. Ne askere gidiyor ne de işçiliğin ne olduğunu biliyor. Onların çocukları milyonların sahibi oluyor. En lüks yerlerde en pahalı  yemekleri yiyor, en pahalı iftar sofraları kuruyor. Neden? Niçin? Din simsarlarının Hz Muhammed‘in yoksulluğunu anlatarak büyük paralar kazanması hak mıdır? İstanbul‘un en pahalı yerlerinde mal/mülk sahibi, ayrıcalıklı semtlerde  lüks villalarda yaşam sürdürmesi islamın adaleti midir?

ALMANYA YA 'FAŞİST' DİYENLER SİLAH FABRİKASİ İLE ANLAŞMA İSTEDİLER

Rhein-Metall fabrikası silah üretimini Türkiye’de kurulması için girişimde bulunduğunu Alman gazetelerinde okuduk. Rhein Metal fabrikası hem de Tayyip Erdoğan’la birlikte Panzer fabrikasının kurulması için bina tesisi yerini belirlemeye çalıştıklarını açıkladı. Rein Metal'in silah üretimini kınayan ve tepki gösteren Almanyalı solcular sosyalistler, silah ve savaş karşıtları oldu. Bu girişimin iptali için imza kampanyası başlattı. Almanya’da ki evetçiler ne yaptı. Tek kelime bile etmediler. Neden? AKP iktidarı ve  Emperyalistler Ortadoğu’yu silah yığını haline getirmek istiyor. Kapitalistler öldürme araçlarını, ağır silahları satmaya doymuyor. Türkiye, Mısır, Irak vs gibi ülkelerde almaya doymuyor.  Referandum döneminde Almanya Nazi yanlısı ve faşistti. Şimde ne adına faşistlerle ittifak yapılıyor.

BASINDAKİ AVUSTURYA İLE İLGİLİ ASPARAGAS HABERLER

AKP iktidarı ve Avusturya Hükümeti arasında çatışkılı bir süreç yaşanıyor . İçişleri Bakanı Sobotka Çifte vatandaşlık yasal bir hak değildir. Seçimde oy kullananları tesbit ettik. Haklarında yasal işlem başlatacağız diye açıklamada bulundu. Aslında bu  Avusturya Hükümeti  tarafından evetçi'lere bir nevi göz dağı vermekti. Referandum seçiminde 108 bin oy kullanıldı.Yüzde 73.2 evet oyu. Hayır ise yüzde 20 idi.

Ortalıkta kirli bilgiler dolaşıyor. Avusturya’da Türk vatandaşlığını geri vermek isteyenler Türk konsolosluklarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu gibi. Bu  asparagas haberciliği yayanlar islamcı ve milliyetçilere gaz vermektedir.  Avusturya parlamentosunda geçen bir kanun yok. SPÖ/ÖVP Hükümeti 'çifte vatandaşlık konusunu eyaletlerin verceği bir karardır' diye kamuoyunu bilgilendirdi. Şimdi  parlamentoda çıkan bir karar yokken Türk konsolosluklarının önünde sıraya girmenin bir mantığı olabilir mi?

Ben Viyana’da yaşıyorum ve Viyana Türk konsolosluğunun nerede olduğunu biliyorum. Viyana’da uzun kuyruklar diye gösterilen  resim sahtedir. Haber Asparagas bir haberdir. Böyle ne bir kuyruk var ne de böyle bir girişim var.

Avusturya’nın İçişleri Bakanı (ÖVP) Sobotka 'çifte vatandaşlık yasal bir hak değildir, bunun ihlali sonucu 5 bin Euro para cezası gelebilir. Vatandaşlığın gizli alınıp alınmaması önemlidir, Yasanın detayları üzerine önlem alınmalıdır, çiftevatandaşlığı vatandaşlık yasası üzerinden değerlendiriyoruz' diye  söyledi. Cumhurbaşkanı Van der Bellen „Çifte vatandaşlık problem değil, fazla abartılmamalıdır“ derken aşırı sağcı FPÖ’nin başkanı Strache ise „ Çifte vatandaş olanların pasaportlarını hemen ellerinden alalım“ diye açıklama yaptı..

Avusturya’da Çifte vatandaşlık tartışması  sadece “Evetçiler” göre değil, mağdur olacak “Hayırcılar” da var.