Gülen Cemaati'nin Almanya ayağı olarak faaliyet gösteren Berlin Merkezli "Forum für Interkulturellen Dialog" kamu oyunda sarsılan toplumsal prestijinin korunması için kendilerine yardımcı olacak şirkete 1 milyon Avro ödedi.

Gazeteciler Martin Knobbe ve Maximilian Popp'un bu hafta yayınlanacak Der Spiegel 'de çıkan haberlerine göre, "Forum für Interkulturellen Dialog" (FID) adlı Gülen yanlısı kuruluş, WDR'de Yüksel Uğurlu ve Cornelia Uebel'in hazırladığı belgeselin yayından kalkması için Burston-Marsteller adlı PR kuruluşu ile anlaştı.

 Habere göre, Ağustos 2012'de Fethullah Gülen'in bir makalesinin Spiegel'de yayınlanmasının ardından, FID Başkanı Ercan Karakoyun PR şirketi Burston-Marsteller'a Gülen'in imajının geliştirilmesi için hızlıca harekete geçilmesi talimatı veriyor.

 Anlaşmaya varılan Burston-Marsteller şirketi, halka ilişkiler çalışmalarına başlamış, Gülen kadrolarını medyayla ilişkiler konusunda eğitmiş, Almanya medyasındaki gazeteciler hakkında profil çalışmaları yapmış. Öte yandan Alman bakanlara ve milletvekillerine de mektuplar göndermiş.

 Ancak tüm çabalara rağmen, belgeselin yayınlanması engellenemedi.

 Bunu üzerine PR firması, WDR 'de yayınlanan belgeselin etkisini kırmak için aynı güçte bir yayın kuruluşunda bir haber yayınlatılması ve WDR 'nin de bir sızıntı ile gözden düşürülmesini öneriyor.

 Bu çalışmanın ardından FID ile Burston-Marsteller karşılıklı olarak sözleşmelerini sona erdirdiler.

O ŞİRKET ŞİMDİ ERDOĞAN'A ÇALIŞIYOR

Der Spiegel'in haberine göre, 2012-2013 yıllarında Gülen Cemaati 'nin Almanya koluna danışmanlık hizmeti veren Burston-Marsteller, geçen yıldan bu yana da Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'ye danışmanlık yapıyor.(Cumhuriyet)

http://www.spiegel.de/plus/guelen-bewegung-aussteiger-beschreiben-sektenaehnliche-methoden-a-00000000-0002-0001-0000-000157769168