Dün iktidara yakın yayın organlarının internet siteleri, “Devlet içine sızan FETÖ elemanlarından alınan gizli bilgileri yaymak için oluşturulan ve bir grup tarafından yönetildiği düşünülen Fuat Avni isimli hesabın Gültekin Avcı tutuklandıktan sonra hiçbir şey yazmaması akıllara eski savcının Fuat Avni ile irtibatının olabileceği düşüncesini getirdi” diye yazdılar.

Fuat Avni kendi hesabından yeni bir tweet atana kadar, Gültekin Avcı olduğuna inanılacak gibi gözüküyor.

Nedim Şener’e gelen polisler ne dedi?

Söz gazetecilerden açılmışken, Ahmet Hakan’a saldırının ardından pek çok gazeteci daha hedef gösteriliyor.

Dün Radikal internet sitesinin genel yayın yönetmeni Ezgi Başaran, daha önce bir süre cezaevinde kalan Nedim Şener’le ilgili tweet attı.

“Nedim Şener’e gelen iki polis, sizin de içinde bulunduğunuz bir grup gazeteciye THKP-C suikast yapacak bilgisi vermiş.”

Ne günlere kaldık.

Eski gazetesi Ahmet Hakan’ı yok saydı

Ahmet Hakan’ın, 4 kişi tarafından 22 km takip edilerek dövülmesi ve burnu ile kaburga kemiklerinin kırılması, yandaş medyaya nasıl yansıdı dersiniz...

Birkaç örnek verelim.

     SABAH: Ahmet Hakan Sabah’ın eski yazarıydı, gazetenin yöneticileri ve pek çok yazarının da eski iş arkadaşı. Ancak Sabah, Hakan’ın dövülmesini 1. sayfadan görme ihtiyacı duymadı.

STAR: Bazılarını kızdırma pahasına 1’inci sayfadan “Çirkin saldırı” diye verdi. Yeni Şafak: Onlar da görmezden geldiler olayı, 1’inci sayfada yoktu.

Akşam: 1’inci sayfaya koydu ama küçümser bir havada, “trafik tartışmasıymış” dedi.

Yeni Akit: 1’e uygun görmedi, iç sayfada “Ahmet Hakan’ı darbettiler” diye verdi.

Türkiye: Sayfanın en altında, küçücük görmeyi uygun gördü.

Takvim: Gazete cesur çıktı, “Geçmiş olsun Ahmet Hakan” diye 1’de irice gördü.
(Cumhuriyet)