Lavrov'a Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin 'Türk jetleri hava sahamızı ihlâl ederse düşürürüz' açıklaması soruldu, Rus Dışişleri Bakanı soruya, "Suriye egemen bir ülke" şeklinde yanıt verdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, dün yaptığı açıklamada Halep'in kuzeyine Suriyeli Kürt silahlı gücü Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) vurulduğunu, 160 ila 200 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

 Suriye ordusunun açıklamasında, Türkiye'nin operasyonuna ilişkin "Masum sivillerin hedef alındığı bu alçak salgırganlık örneği, tehlikeli bir gelişmedir" ifadeleri kullanılmış ve operasyonda 150 kişinin hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Suriye'deki muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise hava operasyonlarının YPG'yi de içinde barındıran Suriye Demokratik Güçleri kontrolündeki bölgelere düzenlendiğini ifade etti ve ölü sayısını 11 olarak verdi. Türkiye'nin dün hava operasyonlarıyla vurulan bölgelere bugün ise topçu ateşi açtığı açıklandı.

Başbakan Yıldırım'dan Rusya'nın açıklamasına yanıt: Endişe edecek bir şey yok

Afyonkarahisar'da gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Terör örgütlerine karşı mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Biz ülkemizin güvenliğini, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptığımız gibi aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yıldırım, "Kimsenin toprağında, yerinde, yurdunda gözümüz yok" ifadelerini kullandı.

Başbakan, Rusya'nın "Türkiye'nin Suriye'deki hava saldırılarından endişeliyiz" açıklamasının sorulması üzerine ise, operasyonlarda koalisyon güçleri ve diğer muhataplarla görüşülerek hareket edildiğini söyledi ve "Endişe edecek bir şey yok" dedi.

'Nusra Cephesi Halep'ten çekilmeyi reddediyor'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'daki basın toplantıda Nusra Cephesi'nin Suriye'nin Halep kentinden çekilmeyi reddettiğini de söyledi. Lavrov, 'Batı'nın günü geldiğinde Beşar Esad'ı devirmesi için Nusra Cephesi'ni Halep'te tuttuklarından şüphelendiğini de' kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Erdoğan bu konuşmada Halep'teki durumun da görüşüldüğünü belirtmiş, Putin'in talebi üzerine Nusra Cephesi Halep'ten çıkması için çalışma başlatacaklarını söylemişti. (BBC)