Münih'te görülmekte olan ( 23. 02. 2018 ) TKP/ML davasının duruşmasında bilirkişi olarak Prof. Neumann'ın dinlenilmesi ile devam edildi.

Prof. Neumann, bilirkişi olarak TKP/ML örgütünün işleyişi ve genel faaliyetleri hakkında mahkemeye bilgiler sundu.

15 Nisan 2015 de uluslararası bir operasyonla tutuklanan 10 TKP/ML davası sanıklarından Sami Solmaz, Musa Demir, Dr. Banu Büyükavcı ve Dr. Sinan Aydın geçen hafta şartlı olarak tahliye edilmişlerdi.

MAHKEME ÖNÜNDE MİTİNG YAPILDI

Soğuk hava koşullarına rağmen, mahkeme önünde tutukluklarla dayanışma amaçlı olarak bir miting gerçekleştirildi. Mitingde, tüm politik tutuklukların ve devrimcilerin serbest bırakılması, yürütülmekte olan davanın düşürülerek sonlandırılması talepleri dillendirildi.

Kitle sık sık ” Hoch die Internationale Solidarität! ” Biji berxwedana Efrin! ” ” Yaşasın devrimci dayanışma ”sloganları attı.

Şartlı tahliye edilen Dr. Sinan Aydın, mitingde tüm tutuklular adına kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Dr. Sinan Aydın, ” 2015 Nisan`ında tutuklanmamızdan buyana duyarlılık gösteren tüm yoldaşlara ve dostlara devrimci dayanışmalarından dolayı teşekür ediyoruz. Soğuk,uzak, demeden her daim buraya gelen ve bizleri sahiplenen tüm devrimci- demokratik kesimleri devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Halen içerde  tutulan 5 yoldaşımız da  serbest bırakılıncaya dek mücadeleye devam etmeli ve bu dava düşürülünceye dek demokratik mücadelemizi sürdürmeliyiz “ dedi.

Dr. Sinan Aydın'ın konuşmasının bitiminden sonra kitle hep birlikte; ” Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur” ” Freiheit alle Politische Gefangenen ” ” Devrimci Tutsaklara Özgürlük ! “sloganlarını haykırdılar.

TKP/ML davasının duruşması 26 Şubat Pazartesi saat 9.30 da Münih OLG mahkemesinde devam edecek.