Evrim Sommer, milletvekilliği yaptığı dönemde meclise eğitimiyle ilgili yanlış beyanda bulunduğuna ilişkin iddialarla suçlanıyordu. 

Berlin Eyalet Meclisi’nde 1999 ile 2016 yılları arasında milletvekilliği yapan Evrim Sommer, diploma skandalı nedeniyle Lichtenberg Belediye başkanlığı adaylığından çekildi. Sommer dün yaptığı açıklamada hem belediye başkanlığı, hem de Sol Parti Lichtenberg İlçe Teşkilat Başkanlığından çekildiğini duyurdu. Evrim Sommer, milletvekilliği yaptığı dönemde meclise özgeçmişiyle ilgili yanlış bilgi vermekle suçlanıyordu.

Sommer, “Belediye başkanlığı adaylığımı geri çekiyorum. Aynı zamanda Lichtenberg Sol Parti Teşkilat Başkanlığından da istifa ediyorum. Milletvekilliği yaptığım dönemde meclis başkanlığına, özgeçmişim ile ilgili verdiğim bilgiler bana göre doğruydu. Ancak bu bilgilerden dolayı birilerini hayal kırıklığına uğrattıysam özür diliyorum” dedi. 

Geçen perşembe günü yapılan oylamada Sol Partili kimi meclis üyeleri de Sommer’e oy vermemiş ve Sommer, iki oy eksikle belediyle başkanlığını kaçırmıştı. Evrim Sommer, kendisine karşı tutum alan kimi Sol Partili meclis üyeleriyle çalışamayacağını da istifasına gerekçe gösterdi.