CHP'nin Taksim'de düzenleyeceği "demokrasi" mitingine ilişkin açıklama yapan Komünist Parti, "AKP iktidarını meşrulaştıran, onunla 'demokrasi' savunusuna soyunan bir anlayışın mitingine destek vermeyi hiçbir biçimde düşünmüyoruz. Bu konudaki tavrımızı dostlarımıza duyururuz" dedi.

Komünist Parti'nin açıklaması şöyle:

Umut arayan emekçi halkımıza

Ülkemizde hüküm süren karanlık uzayarak ve derinleşerek sürüyor. Bu karanlığa daha iyiye ya da daha kötüye doğru arayışlar, halktan gelen tepki ve çabaların yanı sıra, karanlığı yaratan güçler arasındaki karmaşık çatışmalar eşlik ediyor.

Böyle bir dönemde, çıkış arayan insanların, CHP'nin İstanbul'da yapacağını duyurduğu mitinge katılmak, buradan umutlanmak istemelerini anlıyoruz. Bu arayış kuşkusuz meşrudur.

Ancak Fethullahçı çetenin bu güce ulaşmasında en küçük sorumluluğu olmayan, tersine bu çetenin etkinliğinden hep zarar görmüş, onun karanlık güçleriyle hep karşı karşıya gelmiş, başka pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da gerekli uyarıları yapmış ve mücadele etmiş olan bizler, AKP iktidarını meşrulaştıran, onunla "demokrasi" savunusuna soyunan bir anlayışın mitingine destek vermeyi hiçbir biçimde düşünmüyoruz. Bu konudaki tavrımızı dostlarımıza duyururuz.

Sermaye gericiliğinin, ülkenin geleceğini karartmak için alternatif yolları hep açık tuttuğuna, emperyalizmin ülkemiz ve bölgemiz halklarını kendi dümen suyunda tutmak için “çok ata oynamayı” hiç ihmal etmediğine bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.

Umutsuzluğu ve kötümserliği son umut olarak sunanların karşısında umudu temsil etmek görevimizdir. Bu görevde yalnız olmadığımızı, yalnız kalmayacağımızı çok iyi biliyoruz.