İlki Almanya'nın Leipzig kentinde 2013'de ve bu yıl da ikincisi Willy- Brandt- Haus'da gerçekleşen toplantıya, Türkiye'den CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı. 

Sosyal Demokrat, sosyalist ve ilerici siyasi parti ve kurumların temsil edildiği ittifakın dünya çapında 140 üyesi bulunuyor. Almanya'nın yanı sıra Amerika, Arjantin, Fransa, Filipinler, İsrail, İsveç, Meksika,Tunus,Yemen, Norveç gibi ülkelerin yer aldığı ittifak buluşmasının bu yılki- toplantısı Friedrich- Ebert Vakfı'nda başladı. 

Üç gün sürecek toplantıda özgürlük, adalet ve dayanışma için uluslararasi sosyal demokrasinin geleceği ele alınacağı ittifak buluşmasına dünyanın birçok kıtasından sosyalist ve sosyal demokrat partinin başkanları, temsilcileri ve PM üyeleri katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Pavey küreselleşmenin getirdiği göçmen sorununun sosyal demokrat bakış açısının, insancıl yaklaşımlarıla yeni çıkış noktaları aranması gerektiği konusunda çözüm önerileri sundu.

Kılıç ise dünyada daha iyi bir geleceğe yönelik bakış açılarının tükendiğini ifade ederek "Sosyal demokratlar, ilerici aktörler ve sosyalistler adalet, eşitlik ve dayanışma için daha aktif bir mücadele vermelidirler. Yerel ve küresel düzeyde zorlukları aşacak yeni çözüm önerileri masaya yatırılmalı. Bu çalışma içerisinde zorluklar yapısal sorunları ile analiz edilmeli. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor" dedi. 

Süheyla Kaplan