Cezaevinden yolladığı makalesinde “HDP tatil havasından çıkıp sahaya inmeli” diyen HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’a HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli'den bir yanıt geldi.

Dün Yol TV’de yayımlanan televizyon programında Demirtaş’ın eleştirilerine yönelik açıklamada bulunan Temelli, Demirtaş’ın partisinin “baş tacı ve gözbebeği” olduğunu, 2014’te ve 2018’de Cumhurbaşkanı adayı olarak Demirtaş’ı gösterdiklerini ve yine bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş’ı aday olarak görmek istediğini belirtti.

"YÖNTEM YANLIŞ..."

“Eğer Selahattin Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa bu kıymetlidir” diyen Temelli,“Fakat yöntem yanlış. Bu tarz yazılar kurullarımızda değerlendirilir, eğer ortakça kamuoyuna açıklanması gerektiği düşünülürse o zaman açıklanır. Ancak öz eleştiri vermeyi düşünmüyoruz” dedi.

Demirtaş’ın “HDP tatil havasından çıkmalı” sözlerine ise Temelli, "Öyle bir şey yok, çalışmalarımız devam ediyor” diye cevap verdi.

"KİMSENİN GÜCÜ ÖNDERLİK PROJESİNİ DAĞITMAYA YETMEZ"

Öte yandan BasNews’in dün yayınlanan haberinde ise, Demirtaş’ın makalesinden sonra HDP Van Milletvekili Tayyip Temel ve eski vekil Nadir Yıldırım Twitter’dan açıklama yaptı. Yıldırım üstü kapalı olarak Demirtaş’a “HDP’ye medya ve sosyal medya üzerinden özel savaş yöntemleri ile operasyon yapmaya çalışanlara pirim verilmemeli. Kimsenin gücü önderlik projesini dağıtmaya yetmez. İçini karıştırmaya çalışan herkese haddi bildirilir. Eleştiri doğru yöntemle yapılmadığın da sadece düşmana hizmet eder” yanıtını verdi.

HDP Van Milletvekili Tayyip Temel de üstü kapalı şekilde Demirtaş’ın eleştirilerine şöyle yanıt verdi:

“Ey kötü niyetliler! İyi biliniz ki HDP’nin merkezi organları sorunlarını medyada ve sosyal medyada tartışmaz. HDP ile tutuklu kadroları arasında güçlü bir bağ vardır. Ayrıca iyi biliniz ki HDP yönetimi ile Demirtaş arasında sorun yoktur. Ey fırsatçılar! İyi biliniz ki ne HDP ne de Demirtaş, büyük HDP projesine saldırmanıza veya onu karıştırmanıza izin verir.”