HDP Sözcüsü Osman Baydemir'in grup toplantısından satır başları:

Yüksekdağ’ın vekilliğini düşürebilirsiniz. Ama 6 milyonun yüreğindeki yerini nasıl sileceksiniz? Silemezsiniz, düşüremezsiniz.

3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin 4 tarafı ‘düşmanlar’la sarılı. AKP’nin sorun yaşamadığı neredeyse tek bir komşu kalmadı.

AKP, 2008'de değiştirdiği Anayasa maddesiyle yurt dışında propaganda yapılamaz dedi. Kendi koyduğun yasayı niye ihlal ediyorsun?

Diyorlar ki, "bu saldırı islamafobidir." Allah’tan korkun, Rotterdam’ın belediye başkanı Fas asıllı bir Müslüman.

Birinci fotoğrafa ses çıkarıyorsak ikincisine de ses çıkarmak gerek. Cizre'ye 40 milletvekili ve 2 bakan giremedi.

Vicdanları suistimal ederek oy avcılığı yapıyorlar. Ömer Çelik bu krizden 2 puan kazanlıklarını söyledi. Bütün mesele bu işte.

Büyük bir diplomatik atakla karnabahara vize almışlar. E domatesin suçu ne? Suç domateste portakalda değil, suç sizin aklınızda.

Başbakan çıkmış, canını almış olduğu Kürt seçmeninden destek istiyor.

Meydanlarda HDP’yi, 6 milyonu yuhluyor. Mahsuni Şerif'in dizelerini okumak isterim: Yuh yuh soyanlara, memlekete kıyanlara yuh.

Evet çalışmasını hazineden yürütüyorlar. Hz Ömer kendi işini yaparken devletin mumunu söndürürdü, siz devlette mum bırakmadınız.

AKP, Kürt şehirlerinde referandum kampanyasını silahla yürütüyor. Silahla arana mesafe koy, gel meydanlarda tartışalım.

Bütün bu şiddet mutlaka kayda geçiyor. İşte Birleşmiş Milletler raporu. Vekillerimiz Cizre'de katliam var dediği için tutuklu.

Yapmamız gereken tek şey boyun eğmemektir, kapı kapı dolaşmak hayırda buluşmaktır. Bize dayattıkları bu kış mutlaka geçecektir.