Dayak yiyen kadının 38 yaşındaki Lin Yao Li olduğu belirtilirken, olaya şahit olanların “kadının evli bir erkekle birlikte olduğu için dayağı hakettiğine” inandığını ve onu kurtarmaya çalışmadığı açıklandı.

Lin Yao Li’nin saldırıdan sonra bir süre yoldan geçenlere “Ambulan çağırmaları için yalvardığı” ve uzun süre sonra kaldırıldığı hastanede aldığı yaralar için tedavi gördüğü belirtildi.

Li için ambulans çağırdığını belirten 30 yaşındaki Jun Feng yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Bu tip olaylar aslında oldukça yaygın. Aldatılan eşler ve kız arkadaşlar intikamlarını öteki kadını döverek alıyor. İnsanlarda bu gönül işi diyerek olan bitene müdehale etmiyor” dedi.

Polis “Hiç kimseden konuyla ilgili bir şikayet almadıklarını” belirterek açıklama yapmakten kaçınırken, Çin basını bu tip “intikam saldırılarının” ülkede sıkça yaşanmaya başladığına dikkat çekti.

Geçen ay ülkenin Shandong Bölgesi’ndeki Jinan kentinde, Temmuz ayında ise Guanxi Bölgesi’ndeki Yulin kentinde aldatılan eşler benzer saldırılarda bulunmuştu.