Berlin'de Türkiyemspor ve Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği Başkanlığı ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Avrupa Başkan Yardımcılığı'nın yanında, birçok sosyal etkinliklerde yer alarak kamuoyunun yakından tanıdığı Kap-lan Döner Produksiyon GmbH kurucusu işadamı Remzi Kaplan, doğduğu yere spor komleksi yaptırmaya karar verdi.

Bahadın'da yapılan spor kompleksi projesinin basına yansımasından pek memnun olmadığı gözlenen Kaplan, Türkiye kökenli iş adamalarına ve gençere de Avrupa Postası aracılığıyla "doğduğunuz ve doyduğunuz yerlere kalıcı eserler bırakın" çağrısında bulundu.

SPOR TESİSİ EKİM SONUNDA TAMAMLANACAK

Bu yıIın Ekim ayı sonunda bitmesi öngörülen tesisin, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan (CHP) tarafından düzenlenecek bir törenle hizmete açılacağı aktarıldı. 400 bin liraya mal olacak ve 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak kompleksin içinde futbol, voleybol ve basketbol sahası, soyunma odaları, kafeterya ve ayrıca tesisin yanında bir de dinlenme parkı bulunacak. 

'DOĞDUĞUMUZ YERLERİ UNUTMAYALIM'

Berlinli işadamı Remzi Kaplan, doğup büyüdüğü beldeye hizmet etmenin kendisi için onur verici bir girişim olduğunu söyledi. Bundan sonra da bu tür projelere daha fazla destek sunacağını ifade etti. Avrupa'da yaşayan işadamlarına da bu yönde bir çağrı yapan Kaplan, "doğduğumuz, büyüdüğümüz beldelere ve doyduğumuz yerlere kalıcı eserler bırakalım." dedi. Kendisi için Bahadın'ın vazgeçilmez olduğunu belirterek, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan'ın çalışmalarını da takdirle izlediklerini açıklayarak şunları söyledi, "Belediye Başkanı Özcan'ın sporla ilgili çalışmalarını gördük. Gençliğe ve spora ne kadar değer verdiğini anladık. Ben de sporun içerisinden gelen biriyim. Dinç, dinamik ve aydın bir gençlik yetiştirmenin yolu eğitimli bir toplum ve spora önem vermekten geçer. Yapılan bu tesislerin gençlerin uygunsuz alışkanlıklardan kurtulmasını sağlayacağını da düşünüyorum. Neden Bahadın'dan da profesyonel liglerde oynayacak bir oyuncu olmasın".