12 Eylül sonrası Avrupa'da yayın politikasıyla bir döneme damgasını vurmuş Demokrat Türkiye, Devrimci İşçi ve Türkei İnformation dergilerinin dijital ortama taşındığı belirtildi. Farklı demokratik çevreler için de örnek teşkil edecek çalışmayla ilgili, ayrıca arşive katkı çağrısı yapıldı.

Eski sayılara şu adresten ulaşmak mümkün:

www.devrimci-isci.com


Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Devrimci İşçi, 1970’lerden 1990’ların ortasına kadar Avrupa ve diğer kıtalarda örgütlü ve oldukça etkin bir toplumsal-politik hareket olmuştur. Türkiye dışındaki Devrimci Yol taraftarlarının 1970’lerin sonunda oluşturduğu ve işçi, öğrenci, kadın ve mültecilere dayanan Devrimci İşçi, bir çok başlıkta kapsamlı mücadeleleri yürütmüştür:

• Avrupa’da ırkçılığa ve kapitalist sömürüye karşı eşitlik ve özgürlük mücadeleleri.

• Özellikle 1980’li yıllarda 12 Eylül faşizmine karşı çok yönlü bir demokrasi ve sosyalizm mücadelesi.

- Türkiye halkarının faşizme karşı mücadelesiyle her alanda bir dayanışma hareketi oluşturmuş, dayanışmayı Devrimci Yol’cularla sınırlı tutmamıştır.

- Devrimci hareketin toparlanması ve yeniden yaratılmasına teorik ve pratik her türlü katkıyı sunmuştur.

Devrimci İşçi bilinip kavranılmadan ne 12 Eylül faşizmine karşı mücadele ne de Avrupa’da ırkçılığa ve sömürüye karşı eşitlik ve özgürlük mücadeleleri tam kavranılabilir. 12 Eylül faşizmine karşı mücadelelerin ve bu mücadelelere her türlü desteğin en etkin koordinasyon hareketlerindendir Devrimci İşçi.

Özet tarihsel gerçek budur!

Kuruluşundan kongre kararı ile merkezi faaliyetlerine son verdiği tarihe kadar her şeyden önce etkili bir toplumsal-politik hareket olan ve antifaşist, anti-ırkçı, antikapitalist, anti-emperyalist temellerde örgütlenen Devrimci İşçi’yi bu tarihsel gerçeği unutturmamak ve mücadelenin tarihsel bilincine yeniden taşımak için de dijital ortama taşıyoruz.

Devrimci İşçi, Türkei İnformation ve Demokrat Türkiye arşivini dijital ortama taşımakla sosyal mücadeleler tarihine katkı sağlamanın yanısıra ilgi duyanlara ve araştırmacılara da olanak sağlamak istiyoruz. Bu arşiv çalışması da zaten bilimsel faaliyetin bir bölümü.

Devrimci İşçi dijital arşivi, elbette sadece yayınları kapsayabilir, Devrimci İşçi’yi yaratan gerçek kolektif emeği bir nebze bile aktaramaz. Devrimci İşçi, sayıları on binlere varan insanın kolektif emeğidir. Bunu biliyoruz ve bu emeğe sonuna kadar saygılıyız. Bu internet sitesi de arşiv olma işlevinin dışında herhangi başka bir iddia içermemektedir. Devrimci İşçi dijital arşivi, bu nedenle de genişletilmeye açıktır ve genişletilmelidir. Tüm birimler ve ülkelerdeki Devrimci İşçi taraftarları mücadelelerini tarihe sunmak üzere ortaklaşa yazabilir ve bize ulaştırabilir. Ayrıca ellerinizdeki tüm yazılı ve görsel malzemeleri bize iletebilirsiniz."