AKP hükümetine yakın Takvim Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, sansasyonel bir iddiayı bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Ergün Diler’in iddiasına göre bir CIA operasyon timi, ses getirecek bir eylem için Ankara’ya konuşlandı. Diler’in iddiasına göre CIA yetkilileri AKP hükümetine, “Timimiz Ankara'daydı. Eylem için gelmişlerdi. Vazgeçtik. Bilginiz olsun!” notunu geçti.

Diler şunları yazdı:

“Geçtiğimiz günlerde CIA çok özel eğittiği bir TİMİ Türkiye'ye gönderdi. Kirli işler için tabii seyahat amaçlı değil... Bu ekip Ankara'da çok özel bir yere konuşlandı. Hedefleri neydi ne yapacaklardı ses getirecek nasıl bir eyleme imza atacaklardı öğrenemedim. Ama çok önemli bir adım atmak için geldiklerini biliyorum. Bu karışıklığa rağmen bunu yapacak akılları ve güçleri var.

Ankara'ya gelen bu ekip gizli bir yerde düğmeye basılması için gereken emri bekliyordu. Her şey hazırdı.

Ancak gereken emir ters yönden geldi!

TİM bulundukları güvenli yerde şaşkına döndü. Gelen direktif  'OPERASYON YATTI!' şeklindeydi

Oysa operasyonun yatması için hiçbir neden yoktu! EN azından kendilerine bir şey söylenmemişti.

Emrin devamında 'DERHAL GÜNEY SINIRINA GEÇİN VE ORADAN SURİYE'DEKİ ABD üslerine sığının!' deniliyordu... Yapacak bir şey yoktu. TİM gerekeni en kısa zamanda gerçekleştirdi.

Güvenli bir şekilde sınırı geçtiler...

TİM sınırı geçerken, CIA'dan yetkililer Türkiye'de birilerine haber yolladı. Kim olduklarını bilmiyorum ama haberin geldiği kesin! ABD'den ulaşan kişi 'TİMİMİZ ANKARA'DAYDI. EYLEM İÇİN GELMİŞLERDİ. VAZGEÇTİK. BİLGİNİZ OLSUN!' notunu düştü.

Yani güç gösterisi içindeydiler. Ekiplerini yolluyorlar gizli güvenli evlere alıyorlar.

Hazırlıkları yaptırıyorlar sonra da ellerini kollarını sallayıp Suriye'ye geçiyorlardı. Yani "BİZ HALA ÇOK GÜÇLÜYÜZ!" demek istiyorlardı. Bunu da Ankara'nın göbeğinde yapıyorlardı! İlginç değil mi!"