Süheyla Kaplan-Hamburg

Türkiye kökenli basından sadece Avrupa Postası'nın davet edildiği iftar yemeği öncesi ABD Hamburg Konsolosluğu Basın Görevlisi Dr. Heiko Herold tarafından konsolosluk binasının tarihi - mimari yapımı konusunda davetlilere bilgi verildi.

KADIN KONSOLOS DR. İNMİ K. PATTERSON’IN GÖREV SÜRESİ SONA ERİYOR

 ABD’nin Hamburg Başkonsolosu Dr. İnmi K. Patterson, iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada, Ramazan ayının İslam dünyası için önemine değindi.

Çok kültürlülüğün Amerika açısından önemine işaret eden Patterson, görevde bulunduğu üç yıldan beri Hamburg ve çevresinde çok sayıda Müslüman kurum ve kuruluşları ziyaret ettiğini söyledi.

Hamburg’da bulunan mültecilere kilise ve camilerin barınma, gıda maddelerinin sağlanması konusunda onlara kapılarını açtığını ifade eden Patterson, ‘’Bugün benim son programım. Hamburg’da görev sürem doluyor, haftaya Hamburg’u terk edeceğim. Bu köprüyü birlikte kurduğumuza inanıyorum. Bu dayanışmanın gelecekte de devam edeceğini umuyorum. Ramazan ayınız mübarek olsun’ dedi.

Türkiye’nin Hamburg Konsolosu Berati Alver, Ramazan ayının dayanışma, barış ve farklı kültürleri birleştirmede bir köprü oluşturduğunu vurgulayarak, bu tür biraraya gelmelerin karşılıklı tolerans ve dinlerarası diyaloğu daha da derinleştirdiğini  söyledi.

Alver, ‘’Amerika’da, Almanya’da, Türkiye’de... dünyanın neresinde olursa olsun toleransa, ve  farklı dinlere karşı saygılı olmaya ihtiyaç bulunmaktadır’ şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Kuzey Almanya Bölge Başkanı Zekeriya Altuğ ise, ABD’nin geleneksel olarak Müslüman vatandaşlar için verdiği iftar yemeğine bu yıl Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın da katıldığını sözlerine ekleyerek, ABD’in buna öncülük yaptığını söyledi.

İftar yemeği öncesi  Makedonya kökenli Zulhajrat Fejzulahi Hoca'nın ezan okumasıyla başlayan davette,


Hamburg İslam Şura'sı Başkanı Daniel Abdin, İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) Hamburg Bölge Başkanı Hayri Ergin, Sekreter Murat Pırıldar ve farklı ülkelerin din görevlileri hazır bulundular.

Öte yandan davete katılan bazı din görevlilerinden alınan bilgiye göre, bu yıl verilen iftar yemeğine ‘Mısır’daki durum nedeniyle bazı din görevlilerin ABD’yi protesto ettikleri için iftar yemeğine katılmadıkları ileri sürüldü.