Sevgili okuyucular,



Ülkemiz Türkiye önümüzdeki Haziran ayında genel seçimlerle, TBMM çatısı altında yer alacak yeni dönem parlamenterleri seçecektir.



Önümüzdeki 7 Haziran 2015 milletvekili seçimleri, ülkemizin geleceği açısından önem arz etmektedir. AKP devletinin ülkemizi karanlık bir sürece sürüklediği gerçeğini artık yadsıyamaz bir konumdayız. AKP devleti, Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan kuşatması altında bulundurduğu Türkiye Cumhuriyetini monarşist bir cumhuriyet, totaliter bir rejim, diktatöryal bir yöntemle, yönetmek çabalarını yoğunlaştırmaktadır.



Ülke siyasal İslam’ın, yeşil sermayenin kuşatması altındadır. Siyasal İslam kelimenin tam anlamıyla faşizme başvurarak, dini maskeli faşist rejim öngörerek ülkeyi yönetmeyi tasarlamaktadır. Politik düzlemde, orta doğunun gerici Arap rejimlerini kendine rehber edinen AKP devleti, dış politik zeminde komşu ülkelerle, sorunlu ve istisnasız tüm komşu ülkeleriyle neredeyse ‘savaş hali’ durumundayız.



Kürt coğrafyası, her an patlayacak bir dinamit gibi önümüzde durmaktadır. AKP devleti, Kürt coğrafyasında en basit demokratik hak talebini, bu talepler konusunda gösteri ve toplanma haklarını kullanmayı, bir başkaldırı olarak yorumlayıp, devletin cebir gücünü kullanarak bastırmak ve bazen kana bulamak yolunu seçmektedir.



Son dönemlerde AKP devleti, Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın, parmak hareketiyle çıkarılan torba yasalarla her gün biraz daha diktatörlük özlemlerine yönelik yol almaktadır. AKP devleti, ‘iç güvenliği’ gerekçe gösterilerek, 12 Eylül faşist döneminin yasalarının da, gerisinde yeni Polis devletinin, yasalarını TBMM deki oy çoğunluğuna dayanarak, yasalaştırmaktadır.



AKP devletinin bu vb. konularda anti demokratik, totaliter rejim özlemlerini ve uygulamalarını çoğaltabilmek mümkündür.



Ortak seçim ittifakı!



Bütün bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye demokrasi bileşenleri AKP devletinin bu uygulamaları ve geleceğe ilişkin tasarımları konusunda, ‘tünelden çıkmadan’ veya karanlık olarak, ‘tünele girmeden’ önce, ne yapmalıyız? Demokrasi bileşenleri olarak, başlarımızı ellerimizin arasına alarak, tüm detaylarıyla düşünmek durumundayız.



Demokrasi bileşenleri, emek cephesi, sol, sosyalist, sosyal demokrat, farklı inanç ve etnik toplumsal güçler, yapılabilecek bir tek şey var. Önümüzdeki 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde bir araya gelerek, bir seçim ittifakı yaratıp, seçimlerde ortak hareket etmektir.



Oluşturulacak, seçim ittifakı, ortak hareket, AKP devletinin geleceğe ilişkin karanlık tasarımlarının, totaliter İslam faşizmi hayallerinin hızını keser ve demokrasi güçlerinin gelişmesinin önünü açar.



Seçim ittifakı yapacak güçlerin, tabiî ki üzerinde mutabık kaldıkları, birbirlerini kurumsal olarak ciddiye aldıkları, talep ve öngörülerini yayınlayacakları, seçim bildirgesinde uygun bir dille yazılı hale getirecekleri bir mutabakat olduğu gerçeğini yadsıyamayız.



Haziran 2015 seçimlerinde, farklı siyasal, toplumsal güçlerin, bir araya gelerek nicel birikimlerini, nitel birikimler olarak ortaya çıkmalarını sağlayabilirler. Yunanistan demokrasi güçlerinin, SRYİZA örneğinde pratik kanıtlanmıştır. Komşu demokrasi güçleri bu gerçekliği bir hayal olmaktan çıkarmış ve başarabilmişlerdir.



Türkiye demokrasi bileşenleri, zaman geçirmeksizin bir araya gelerek, sadece bir seçim ittifakı çerçevesinde güçlerini birleştirdiklerinde, nelere kadir olduklarını görme imkanını sağlayabilirler. Seçim ittifakı, bireyinden, toplumsal güçlerine kadar, ben bu ittifak içinde kendimi ifade ederek yer almak istiyorum diyen herkese, yani pusulası demokrasi olan herkese kapısını açık tutmalıdır.



Türkiye ve Kürt coğrafyasında yaşayan topluma, şeffaf olarak açık mesajlar ifade ederek seçim çalışmalarını yapmalıdır.



Bir kez daha, AKP devletinin yaratmak istediği, tasarladığı totaliter, İslam faşizmini esas alan bir rejim özlemini, frenlemek ve demokratik bir Türkiye’nin yolunu açmak, yaratılacak seçim ittifakı ile bir fiil bağıntılıdır.



Karanlık bir, ‘tünele girmeden’ veya ucu açık bir, ‘tünelden çıkmadan’ önce yapılabilecekleri, yapmakla yükümlüyüz. Ortak bir cephe için bir arada olmak, seçim için ittifaklar yapmak, yeni bir Türkiye’nin kapısını aralamak demektir.



Bir sonraki yazımda buluşmak üzere,



30 Ocak 2015



Face:aliekber.pektas



Twitter: @AliekberP