Anadolu Ajansı, “Özgür Suriye Ordusu Haber Ajansı” gibi çalışmaya devam ediyor

Ajans, Humus'un Avar bölgesinde kimliği belirsiz yakılmış 17 cesedin bulunduğunu duyurdu.

Haberini Suriye Genel Devrim Konseyi'ne dayandıran AA, “SRGC, bu kişilerin boğazlarının kesildiğini ve ardından cesetlerinin yakıldığını ifade etti. SRGC, olayı rejimin "yeni katliamı" olarak nitelendirdi” ifadelerine yer verdi.

Bağımsız kaynaklarca doğrulanmamış, kesinliği kanıtlanmamış olmasına rağmen AA, haber başlığında “Esed yeni katliam yaptı” diyor.

İLK DEFA YAPMIYORLAR

Ajans, Şam üniversitesine düzenlenen ve 15 öğrencinin hayatını kaybettiği saldırıdan Suriye yönetimini sorumlu tutmuş, bunun içinde Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına uydurma ifadeler eklemişti

Dünya medyası "isyancıları" sorumlu tutarken, AA, muhalefet yanlısı ve Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) adına bildiri bile yazmıştı.

AA'nın haberinde "Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SOHR), başkent Şam'ın merkezindeki Baramke bölgesinin Esed güçleri tarafından havan toplarıyla bombalandığını duyurdu. Havan toplarının Şam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ne isabet ettiğini belirten SOHR, saldırıda ilk belirlemelere göre 12 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı" denildi.

Oysaki gerek SOHR'un sitesinde yer alan bildiride, gerekse kurumun başkanı Rami Abdul Rahman'ın uluslararası ajanslara yaptığı açıklamalarda bu ifadeler yok. Dahası SOHR, kendi sitesinde yaptığı açıklamada Suriye Resmi Haber Ajansı'nın (SANA) saldırıyla ilgili teröristleri sorumlu tuttuğu açıklamalarını da hiçbir şerh düşmeden yayımladı.
(yurt gazetesi)