Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Türk Politika Merkezi Erdoğan'ın Twitter yasağı ve yaşananların geçmişini anlatan tam sayfa ilan yayınlattı

Amerika'da günlük satış tirajı 300 bin civarında olan gazetedeki ilanla, Türkiye'deki son siyasal durum ve Twitter yasağı teşhir ediliyor.

Washington Post Express
 gazetesindeki tam sayfa ilanda Türkiye'deki anti demokratik uygulamalardan kısa başlıklar var. Dünyada en çok gazetecinin Türkiye cezaevlerinde olduğu belirtilerek, 15 yaşında polis kurşunuyla öldürülen Berkin Elvan'a da yer veriliyor.

İlanda şunlar ifade ediliyor:

"17 Aralık 2013 tarihinden beri her gün artan bir endişe ile hükümetin karıştığı yolsuzluk haberlerini takip ediyoruz. Hükümetin ise bu iddialar ve ortaya çıkan gerçekler karşısındaki cevabı sadece baskıcı çözümler yönünde olmaktadır. Gittikte daha da kısıtlanan düşünce ve konuşma özgürlüğü, medya mensuplarının bastırılması ve yargıdaki ihlaller bu sözde çözümlerin ilk akla gelenleridir. Erdoğan'ın kararıyla Twitter'in ülkemizde yasaklanması da hükümetin en son hak ihlali olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir kara leke olarak yerini almıştır.

Washington Post Express'teki bu ilan ile Türkiye'de hükümetin tüm haksızlıkları ve yolsuzluklarına karşı seslerini duyurmaya çalışan ve endişe duyan vatandaşlarımıza yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Sesimizi duyurmak konusunda hiçbir zaman tereddüt etmeyecek ve yaşanan hak ihlallerini uluslararası kamuoyunda da gündemde tutacağız. "