Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Thomas Schäfer-Gümbel bugün İstanbul'daki temasları sırasında Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) Uluslararası Willy Brandt Siyasi Cesaret Özel Ödülü'nün verileceğini açıkladı. Schäfer-Gümbel, Sendika'yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki güncel gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, TGS siyasi cesaret göstererek, artan siyasi baskı, sansür ile gazeteci ve haber merkezlerine yönelik müdahaleleri eleştirdi” dedi. Thomas Schäfer-Gümbel, İstanbul'da Cumhuriyet gazetesini ile sivil toplum temsilcilerini de ziyaret ederek, bilgi aldı.

1952 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Sendikası, ülkede basın ve ifade özgürlüğünün sağlanması için mücadele ediyor, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan gazetecilerle dayanışma sağlıyor.

Ödül 23 Ocak 2017 tarihinde Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek törende, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel tarafından verilecek.

2011 yılından bu yana verilen Uluslar arası Willy Brandt Özel Ödülü'nü alanlar arasında Edward Snowden için çalışan Sarah Harrison da bulunuyor.(DW)