Avusturya basınında OHAL ile ilgili haberler şöyle:

Kurier Zeitung: "Erdoğan Olağanüstü Hal İlan Etti“ Darbe girişiminin akabinde 60 bin polis, asker, eğitmen, hukukçu ve diğer kamu çalışanının gözaltına veya açığa alındığını yazan gazete "Erdoğan tehlikenin geçmediğini düşünüyor; gözaltıların ve işten çıkartmaların devam edeceği sinyalini veriyor" diye yazdı. Gülen'in emekli maaşının da kesildiğini hatırlatan gazete "Yüzlerce okul kapatılmaya başlandı" diye yazdı.

ORF: "Nerdeyse Sınırsız Güç“

OHAL haberini 'Nerdeyse Sınırsız Güç' başlığıyla duyuran devlet televizyonu ORF, "Erdoğan MGK toplantısından sonra 3 ay süreyle OHAL ilan ettiklerini duyurdu. Toplu gösterilerin engellenmesinden, basın sansürüne kadar birçok insan hakları kısıtlanması söz konusu“ diye yazdı. ORF online sayfasında şu ifadelerde bulundu: "260 kişinin öldüğü darbe girişiminden, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'i sorumlu tutan Erdoğan, bu hareketi ülkeden tamamen silmek için tutuklamaların devam edeceğini açıkladı. Türk Anayasası'nın 120. Maddesi gereği böyle bir karar alındı. OHAL, 2002 Yılında kaldırılmıştı."

Der Standard'dan "İdam cezası geri gelebilir“ vurgusu

Der Standard gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer vererek, Türkiye'de ölüm cezasının geri gelebileceği vurgusunu öne çıkardı. MGK kararlarının ardından açıklanan OHAL ile ilgili olarak da "Tutuklamaların devam edeceği belli oldu. On binlerce kamu çalışanı gözaltında. Bu tutuklamalar devam edeceğe benzerken, bir yandan okullar kapatılıyor. OHAL gereği medya üzerindeki baskı ve sansürün artması ihtimali yüksek" şeklinde yazdı.

Österreich Zeitung: "Erdoğan, tehlikenin geçmediğine inanıyor"

Gazete OHAL ile birlikte basına sansürün artacağı endişesi taşındığını belirterek "Erdoğan, Gülen hareketinin darbe tehlikesinin henüz geçmediğini ve Gülen'in başka planlar peşinde olduğuna inanıyor. Bu nedenle OHAL ilan edilirken, tutuklamalar devam edeceği öngörülüyor" ifadelerinde bulundu.