Dergi, "İstanbul'daki ölümcül patlama terörün Türkiye'ye geldiğini bir kez daha gösteren bir işaret" başlıklı yazısında, bu patlamanın Ocak ayından beri dördüncüsünü yaşayan 14 milyon nüfuslu İstanbul'un olağanlığını yıprattığına dikkat çekti.

Yazı, patlamayı şu ana kadar hiçbir örgütün üstlenmediğini ancak önceki patlamaların IŞİD ve Türkiye ile şiddeti giderek artan sivil savaş halindeki silahlı Kürt gruplar tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatırken, geçtiğimiz mart ayında Ankara'daki patlamada da 37 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu patlamanın bir ay içinde gerçekleşen ikinci patlama olduğuna işaret etti.

Time dergisi, yazısında Kürt militanlarla, Türk askerinin geçtiğimiz yıldan bu yana aralarındaki çatışmanın şiddetlendiğini ve bu şiddetin Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı güneydoğudaki kentlere varan çatışmalara yol açtığı aktardı.

Yazıda ayrıca, sivillere yönelik saldırıların daha çok IŞİD tarafından gerçekleştirildiği Kürt militanların hedefinin daha çok asker ve polis olduğu vurgu yaptı.