LE MATİN gazetesi, "Erdoğan'dan güçlü gösteri" başlıklı haberinde şunları aktardı: "Yaklaşık 1.5 milyon kişinin izlediği miting ülkenin her köşesinden izlendi. Muhalefet ve iktidar birleşti. Erdoğan mitingi güçlü bir gösteriye dönüştürdü. Mitingde idam konuşuldu. Türkiye'de kaldırılan idam cezasının kabulü, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin sonu anlamına geliyor."

TRİBÜNE DE GENEVE gazetesi, "Erdoğan Türkiye'yi ayağa kaldırdı" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı'nın idamın meclisten geçmesi halinde onaylayacağına dair sözlerine yer verdi. Haberde şunlar aktarıldı, "Bütün insanlar ve muhalefet darbeye karşı birleşti, amaç demokrasi ve hürriyet. 1.5 milyon kişi ellerinde bayrakları ile Marmara kıyısındaki alanda toplanarak darbeye hayır demokrasiye evet diyerek uzun süre slogan attı. Muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yaptıkları konuşmalarda darbeyi lanetlerken demokrasiyi savunarak sahip çıkılmasını istediler."

BLİCK gazetesi, "Erdoğan'ın dev gösterisinde 'idam' gündemde" başlıklı haberinde idam cezasının gelişinin Türkiye'nin AB yolunu engelleyeceği belirtilerek; iktidar ve muhalefetin birlikte bulunmasının takdir edildiğini vurguladı.