Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ):

“Muhafazakar-İslamcı iktidar partisi AKP yandaşları İstanbul’da bir kez daha Hürriyet binasını kuşattı.  Başlangıçta bina önünde toplanan yaklaşık yüz kişi Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak "Allah büyüktür" diye bağırdıktan sonra taşlarla binanın kapı ve pencerelerini kırdı. Zorla binaya girmeye çalışan grubu polis dışarı çıkardı. Hürriyet’e Pazar akşamı da AKP yanlıları tarafından saldırı gerçekleştirilmişti.”

 

Tagesschau.de:

İstanbul’da dün iktidar partisi AKP yanlılarının Hürriyet gazetesinin İstanbul’daki binasını bir kez daha kuşattığını yazan Alman 1.Kanalı ARD’nin haber sitesi, ”Hürriyet’in bildirdiğine göre, bina önünde toplanan yaklaşık yüz kişi, Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak ‘Allah büyüktür’ diye bağırdıktan sonra taşlarla binanın kapı ve pencerelerini kırdı” denildi. Polisin müdahalesi ile göstericilerin binanın dışına çıkartıldıkları ve burada da göstericilerin AKP yanlısı sloganlarına devam ettikleri bildirildi.  Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında Hürriyet’in de bulunduğu Doğan Grubu’nu çokça eleştirdiği de hatırlatıldı.

 

Stern.de:

HDP bürolarına saldırılarla birlikte Hürriyet’e saldırıyı haberleştiren Stern dergisi, saldırıyı, ”Muhafazakar-İslamcı iktidar partisi AKP yandaşları İstanbul’da bir kez daha Hürriyet binasını kuşattı. Hürriyet’in bildirdiğine göre, başlangıçta bina önünde toplanan yaklaşık yüz kişi, Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak ‘Allah büyüktür’ diye bağırdıktan sonra taşlarla binanın kapı ve pencerelerini kırdı” ifadeleriyle okuyucularına duyurdu. Hürriyet’in pazar günü de aynı şekilde saldırıya uğradığını hatırlatan dergi, saldırıların nedeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidar çoğunluğuna yönelik sözlerinin PKK saldırılarıyla birlikte verilmesi olduğunu yazdı.


Deutsche Welle (DW):

“Ülkenin en büyük gazetesi Hürriyet, pazar günkü saldırının ardından ikinci kez saldırganların hedefi oldu. Türkiye genelindeki HDP binalarına yapılan saldırılar Ankara’daki genel merkez binasına kadar uzandı” diyen DW, saldırıya ilişkin,” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “400 vekil olsa bunlar olmazdı” ifadelerini çarpıtarak duyurduğu iddiasıyla pazar günü aralarında AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın da bulunduğu 150 kişilik grubun saldırısına uğrayan Hürriyet gazetesi yeniden saldırıya uğradı. İki tır ve bir kamyonla Hürriyet’in İstanbul Bağcılar’daki binasına geldiği belirtilen saldırganlar, ‘Ya Allah Bismillah, Allahu Ekber’ diyerek taş ve sopalarla birinci kata girdi. Saldırının olduğu binada bulunan CNN Türk’ün canlı yayınında, gazeteci Ahmet Hakan, polisin 20 dakika sonra duruma el koyduğunu duyurdu. Programa çıkan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, polislerin yavaş davrandığını söyledi” ifadelerine yer verdi.