Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) üyesi bir grup gazetecinin İzmir'e yaptığı kültür ve basın gezisinin ikinci günü yoğun ziyaretlerle geçti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti basın sözcüsü Emre Döker'in rehberliğinde, önce Ege Radyo ziyaret edildi. Radyonun yöneticilerinin karşıladığı ve bigiler verdiği görüşmede, 25 yıldır yayın yapan EGE TV'nin bir Mayıs 2017'de ekonomik sebeblerle yayınını sonlandırmasından sonra, sadece radyo olarak yayına devam ettiklerini belirttiler.

DEN TV ZIYARETİ

Ege bölgesindeki tüm televizyonların ekonomik sıkıntılardan dolayı kapanmasından dolayı bölgedeki tek yerel TV olma özeliğini taşıyan ve iki ay önce yayına başlayan DEN TV'yi de ziyaret ederek yayın hayatında başarılar dilediler. 50 yıllık tecrübeli gazeteci ve TV'nin kurucusu Cengiz Duyar ve Haber sunucusu Ayşegül Koç tarafından ağırlanan ekibe, televizyonun yayın çizgisi ve karşılaştıkları zorluklar anatıldı. Amaçlarının halkın haber alma özgürlüğüne sahip çıkmak ve büyük bir kentin TV eksikliğini gidermek için bu ise soyunduklarını söyleyen Duyar "Ege'den dünyaya açılan kapı olacağız. Avrupa'dan çok izleyenimiz var, özlem var" dedi. Daha sonra HTBB heyeti tarafından Hamburg tabağı verilirken, HTBB'nin kuruluş amaçları anlatıldı.

YENİ ASIR ZIYARETİ

Türkiye'nin 123 yıllık geçmişe sahip en eski gazetelerinden Yeni Asır Gazetesi'ni ziyaret eden HTBB, 1 saatlik ziyarette yazı işlerini ziyaret ederek gazetenin hazırlanışı hakkında Yeni Asır Haber Koordinatörü Sezai Bilgin'den bilgi aldılar ve manşet toplantısına katıldılar.  Yerel gazeteciliği çok sevdiği ve benimsediğini beirten Sezai Elgin "Ben de uzun yıllar Şile'de yerel gazetecilik yaptım. 1 Mart'dan itibaren yerelden ulusal yayına geçtik. Bu alanda da sesimizi duyuracagimiza inanıyorum. Bu zor dönemde bile bünyemizde en fazla gazeteci çalıştıran medya kurumuyuz. " dedi.

9 EYLÜL GAZETESİ

5 yıl önce Izmir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Atilla Sertel öncülüğünde yayına başlayan 9 Eylül Gazetesi'nde çalışan 32 muhabirin, sendikalı ve sigortalı olduğu belirtildi. "Gazetecilerin Gazetesi" diye tabir edilen 9 Eylül Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Atilla "İzmir'de 7 adet yerel gazete var. Cumhuriyet, Evrensel ve Birgün Gazeteleri maddi imkânsızlıktan dolayı bürolarını kapattıar. Bölgelemizde işsiz gazeteci sayısı diğer şehirlere göre daha yüksek" diyerek Almanya'daki yerel gazetelerin işleyişleri hakkında bilgi aldılar.