POST Gazetesi bürosunda düzenlenen ve Mehmet Atak, Erdal Altuntaş, Sedat Açıkbaş, Rıza Atamtürk, Kazım Korkmaz, Erdinç Atay, Hüseyin Burç ve Murat Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, radyocuların daha önceki yıllarda yaşadıkları  ve bugün de kısmen ndevam eden sorunlar  tartışıldı. Basın Birliği olarak  radyo çalışanlarına da Medya’nın önemli bir parçası gözüyle bakıldığı vurgulanarak, sorunlarının çözümü için  kendilerine her türlü desteğin verileceği  belirtilerek, tüm meslektaşlarımız bu çatının altında olmaya ve birlikte hareket etmeye davet edildi.


Ayrıca son gelişmeler ve HTTB çalışmaları hakkında Radyo ve Tv temsilcilerine  açıklama yapılırken, 21 Ekim’de  TGH salonunda yapılacak “Vatandaş soruyor, yetkililer cevaplıyor” konulu panel  ve  13 Ocak’ta  yapılacak ‘’Basın  Şöleni ve ödül  töreni’’i hakkında da bilgi verilerek,  tüm  Medya mensupları bu panele ve  ödüllü  yarışmaya katılmaya davet edildi. Katılımcılar, bu tip toplantıların oldukça yararlı olduğu ve zaman zaman tekrarlanması konusunda görüş birliğinde olduklarını belirttiler.

Öte yandan HTBB Başkanı Mehmet Atak ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Dörtyol, 6 Ekim Cumartesi günü 9-100 saatleri arasında Radyo Merhaba Hamburg’un canlı yayınına katılarak, faaliyetleri konusunda açıklamada bulunacaklar ve gelen soruları cevaplandıracaklardır.