Haber Merkezi


Yaklaşık üç haftadır provokatif haberlerle Hamburg kamuoyunda göçmen gençleri hedef tahtasına koyan "liberal" görünümlü Hamburger Morgenpost gazetesi protesto edildi.

Saat 11.30 sularında beklenmedik bir şekilde Altona'da Kriegstr.'deki gazete binasına giden polis şiddeti mağduru bir grup genç, ailleleri ve alman komşuları yanlarında getirdikleri metal "altın silah"ı gazete yöneticilerine "ödül" olarak elden vererek ""tabancalı gazetecilk" anlayışınızı ve 'kin ve nefret' yayan çizginizi protesto ediyoruz açıklamasında bulundular.

Gazete binası içindeki kısa bir bekleme sonrası eylemcilerle görüşmeye gelen iki yetkili önce gazetenin yayın politikasını ve yaptıkları haberlerin doğruluğunu savunmaya çalıştılar.


Polis şiddeti mağduru gençlerin, ailelerinin ve komşu inisiyatifi üyelerinin somut örnekler vererek anlatımları karşısında, uzun zaman sessizce dinlemek durumunda kaldılar.

Polis kimlik sorgulaması esnasında "Sen" diye hitap eden polis yetkilisine aynı şekilde "Sen" cevabıyla karşılık verdiği için, hakkında aynı gün içinde üç kez şikayet dilekçesi verilen bir gencin, elindeki sembolik "altın silahı", karşısında duran Hamburger Morgenpost haber müdürüne yalan haberlerinden dolayı "ödül"  (!) olarak verirken,

"Sizler gençleri yalan haber silahıyla hedef tahtasına koymaktasınız, Azınlıkların taleplerini görmezden gelerek bizlerin krıminalize edilmesini dört elden savunmaktasınız. Sansasyonel haberlerle doğruları örtbas etme girişiminizi kınıyoruz" açıklamasını yapması sonrası hareketli dakikalar yaşandı.

Gazete binasına girip-çıkanların ilgiyle izlediği tartışmalı sahneler anlaşılan ilk kez yaşanıyordu. 
Çoğunluğu Hamburg doğumlu gençlerin gazetede "yabancı kökenli" olarak haber yapılmasının tesadüf olmadığı açıklanarak, "polis kaynaklı değil, iki taraflı araştıran objektif gazetecilk yapın" eleştirsine maruz kalan gazete haber müdürü Frank Niggemeier ve meslekdaşı Maik Koltermann soğuk terler döktüler.