Dergi 168 sayfasında 1300-1923 yılları arasında 600 yıl Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarına hakim olan Osmanlı’yı okuyucularına tanıttı. Avrupa’da bir milyondan fazla tirajı olan ‘GEO’ dergileri içinde en çok beğenilen ve okunan tarih dergisinin son sayısında Osmanlı İmparatorluğun tanıtılması şimdiden büyük ilgi görüyor.

Dergiyi alanlara beraberinde İstanbul ile Bağdat arasında yapılan tren yolu çalışmalarını tanıtan DVD veriliyor. Bayii, büfe ve kütüphanelerde satışa sunulan ‘GEO’ 15,90 Euro’ya satılıyor. Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyetine ışık tutan dergide imparatorluğun yükselişinden çöküşüne kadar olan zaman dilimi renkli resim ve tarihi bilgilerle okuyuculara tanıtılıyor.

Osmanlı padişahları, vezirler, sultanları tanıtan makaleler Geo dergisi redaktörü  Dr. Frank Otto ve Türkolog  Tobias Völker  tarafından hazırlanmış. Tarihi saraylar, camiler, anıtlar dergide tanıtılıp Osmanlı’nın Viyana kuşatması, Habsburg, Mısır savaşları da unutulmamış. 1915-1916 Ermeni trajedisi ise dergide ‘İnkar edilen suç’ başlığı altında tam 14 sayfa yer kaplıyor.

Soykırım olarak nitelendirilip cinayetlerin 1,5 yıl sürdüğü anlatılıyor. Osmanlı döneminde Ermenilerin cinayete kurban gittiği şahitlerin olmasına rağmen halen inkar edildiği yazılıyor. Cumhuriyetin babası olarak ‘Atatürk’ ve reformları derginin son bölümünde okuyuculara tanıtılıyor. Alman mühendisler tarafından 1600 km. uzunluktaki İstanbul-Bağdat tren hattın çalışmaları siyah, beyaz resimlerle tanıtılırken Türk-Alman  ortak çalışmaların Osmanlı dönemine kadar geriye gittiği hatırlatılıyor.