Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) kurucu üyesi ve Türkiye Temsilcisi 61 yaşındaki gazeteci Recai Aksu, 31 Mart yerel seçimlerinde DSP'den Hacıbektaş Belediyesi’ne aday oldu.

Almanya'da uzun yıllar gazetecilik yapan Aksu, “Hacıbektaş'ı dünya kendi yapmak istiyorum” sloganıyla adaylığını açıkladı.

“Hacıbektaş’ı hak ettiği saygınlığa, hak ettiği ilgiye ulusal ve uluslararası alana yeniden taşımak için adayım” diyen Recai Aksu, kazanması halinde neler yapacağını, icraatlarını şu şekilde anlattı:

HACIBEKTAŞ HOŞGÖRÜNÜN FİİLİ BAŞKENTİ

“Hacıbektaşlı olmak, aydınlanmacı ve akılcı olmaktan geçer. Çünkü Hacıbektaşlı olmak, Hacı Bektaş Veli’nin omuzlarımıza yüklediği sorumluğa uygun davranmaktan geçer. Bu inançla doğduğum ve kimliğimi şekillendiren Hacıbektaş’a hizmet etmek istiyorum. Anadolu aydınlanmasının, akılcılığının ve hoşgörünün fiili başkenti olan Hacıbektaş’ı, bir inanç merkezi olarak, hizmetiyle, imarıyla, projeleriyle hak ettiği yere taşımak, bir dünya kenti yapmak istiyorum.

İKİNCİ KEZ ADAYIM

2014 yılında bağımsız olarak Hacıbektaş Belediye Başkanı Adayı oldum. Oldukça sorunlu bir sayım sonrası yalnızca 15 oy farkla seçimi kaybettim. Ama iddialarımdan vazgeçmedim. Bu nedenle 2014 yılından bu yana aralıksız Hacıbektaş için çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki, ‘kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin’
Çünkü biliyorum ki; Hacı Bektaş’ın yolundan, Mustafa Kemal’in yolundan gidenler dün vazgeçmediler, bugün de asla vazgeçmezler.

HACIBEKTAŞ KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Hak etmediği kadar kötü yönetilen Hacıbektaş’ı iyi bir kadro, plan ve projeyle yönetmek, model ve modern bir kent yaratmak için yeniden Hacıbektaş Belediye Başkanı aday adayıyım. Hacıbektaş’ı inanç turizminin başkenti, tarih turizminin önemli bir merkezi, Alevi öğretisinin eğitim merkezi, tarım üretimin ve istihdamının da kooperatifler aracılığıyla yeniden örgütlendiği bir ilçe yapmak için adayım. Çünkü Hacıbektaş benim için hem bir sevda, hem de bir yaşam biçimidir. Bu sevdaya ortak olanlarla, Hacıbektaş’ı yönetimi değiştirmek isteyenlerle yol yürümeye hazırım.”

Metin ES / HACIBEKTAŞ