‘Erdoğan’ın karışık öğrenci evlerine karşı teklifi tartışmayı ateşledi’ başlıklı yazıda, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin Başbakan’ın açıklamalarını eleştiren görüşlerine yer verildi.

Konunun Türkiye’nin en sıcak gündemi haline geldiğini yazan Financial Times’in İstanbul muhabiri Daniel Dombey, Başbakan’ın ülkeyi  ne kadar daha muhafazakar bir yere dönüştürmesi ile ilgili kızgın tartışmaları alevlendirdiğini ayrıca Başbakan’ı haklarına tecavüz eden Türklerle onu değerlerine sahip çıkanlar arasında şiddetli bir bölünmenin ortasında bıraktığını yazdı.

Dombey, ülkede büyük tartışmalara neden olan Başbakan’ın bu açıklamalarının İstanbul Üniversitesi’nde  20’li yaşlardaki ve daha küçük yaştaki öğrenciler arasında destek bulduğunu da ekledi.

Başbakan’ın açıklamalarını destekleyen birkaç üniversite öğrencisinin görüşlerine yer veren yazıda Dombey, 2011 yılında 3. kez Başbakanlık koltuğuna oturan Erdoğan’ın ‘daha dindar bir nesil yetiştirme’ arzusuyla alkol satışı ve alkol reklamlarını kısıtlayıcı  ve daha küçük çocuklar için dini devlet okulları kurulmasına yönelik düzenlemeleri kabul ettirdiğini belirtti.

Geçtiğimiz eylül ayında kamuda baş örtüsü yasağının kaldırıldığını ve geçtiğimiz hafta bir grup AKP’li kadın milletvekilinin hiçbir muhalefet ile karşılaşmadan parlamentoya baş örtülü girdiğini vurgulayan gazete, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in ‘ülkemde gelecekteki laiklik konusunda  büyük bir endişe duyuyorum’ açıklaması ile geçtiğimiz günlerde bir TV sunucununun derin dekolte giydiği gerekçesiyle işinden kovulduğu örneğini göstererek  baş örtülülere olduğu kadar mini etek giyenlere de eşit haklar çağrısı yaptığı konuşmasını aktardı.