BBC

İngiliz yayın kuruluşu BBC, savcının bir çok farklı suç iddiası ile soruşturma başlattığını yazdı. İngiliz yayın kuruluşu, geçtiğimiz hafta Hürriyet merkez ofisinin protestocular tarafından saldırıya uğradığını da hatırlattı.

BBC ayrıca, pazartesi günü Nokta dergisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dair hazırlanan görüntü nedeni ile baskın düzenlendiğini; derginin toplatıldığını aktardı.

FRANCE 24

France 24 televizyonu da savcıların Türkiye'nin önde gelen medya grubuna terörist propaganda yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlattıklarını aktardı.

Haberde, Doğan Grubu'na yönelik soruşturmanın Türkiye'deki basın özgürlüğü konusundaki endişelere bir yenisini daha eklediği belirtilerek ülkede çok sayıda gazetecinin üst düzey yetkililere hakaret ettikleri gerekçesiyle davalarla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekildi. Haberde geçtiğimiz ay İpek Medya Grubu'nun polis tarafından arandığı geçtiğimiz hafta da Hürriyet gazetesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını çarpıttığı gerekçesiyle saldırı düzenlendiğini hatırlatıldı.