Haber Merkezi

'Allahın Allahsız Ordusu' başlıklı makalede 'İslam Devleti' adlı terör örgütünün sınır şehri Kobani'yi alması durumunda binlerce ölümün kapıda olduğu yazılmış. Yazıda, "yapılan bu katliamın birde canlı yayınla gösterilmesi dünya toplumunun inanırlığını zedeleyecektir. Aynı zamanda Türkiye'deki Kürtlerin ayaklanmasına yol açacaktır." denilerek, Kobani 'Dışişleri Bakanı' diye adlandırılan bir kişinin telefon görüşmesindeki çaresizliğine yer verilmiş ve, "IŞİD savaşçıları Panzerlerle ve yaya olarak Güney ve Doğu'dan'den binlerce kalabalıkla gelmekteler. Gelmelerini durduramayız.Onlar için ölmenin önemi yok" denilmekte.  

 “Erdoğan’ın İkili Stratejisi” başlıklı analizi şöyle özetlenebilir:

Türk Hükümeti ve Ordusu ikili bir strateji uyguladı. Suriye’de bir yandan Esad’ı devirmek , öte yandan Kürtleri şah-mat tehdidi altında tutmak için isyancı grupları destekledi.
Şimdi Erdoğan’ın Kobani’ye yardım ederek Kürtleri kazanmak için yeterince neden var. En azından Haziran’daki parlamento seçimi ve barış süreci bunun için yeterince mantıklı nedenlerdir.
Fakat Türk Cumhurbaşkanı tam aksini yapıyor: Hem Kürtlere hem de dünyaya şantaj yapmak için Kobane’yi kullanıyor.
Dahası Kobane’de bir katliamı göze alıyor. Bir üst düzey Türk yetkilinin “Kobani’de trajedi yok; iki terör örgütü savaşıyor” sözü bunu gösteriyor.
Ankara, Kobane’deki savaşın Kürtleri zayıflatacağı ve artık seslerini çıkartamaz hale gelecekleri hesaplıyor.
Bu durum Almanya Başbakanı Merkel tarafından da görülmüş ve “Bir NATO partneri önceliklerini doğru tespit edebilmelidir” diyerek eleştirilmiştir.