Cumhuriyet'te Bartu Soral tarafından başlatılan yayın politikası ve Osman Kavala tartışması halen sürüyor.

Cumhuriyet'in yeni yazarlarından Bartu Soral, gazetenin yayın politikasını ve Osman Kavala'ya dair haberlerini eleştirmişti. Soral'ın bu eleştirilerine bugün, Cumhuriyet'in üç köşe yazarından yanıt geldi.

Bartu Soral'ın köşe yazısına tepki gösteren isimlerden biri olan Zeynep Oral, dosyalardaki gizlilik kararına rağmen Soral'ın Kavala'yı terörle ilişkilendirdiğini söyleyerek yazarın bu tutumunu eleştirdi. Soral'ın yazısını okuduğundan beri hastalandığını belirten Oral, "Kusmamı ve öğürmemi durduramıyorum... İyileşinceye dek, siz okurlardan izin istiyorum" diye ekledi.

Soral'ın ismini anmadan köşesinde bu konuya değinen bir diğer yazar Orhan Bursalı ise "Kavala’yı sevmeyebilirsiniz, ama ona tıpkı iktidar ve yandaş medyasının diliyle, aslı astarı olmayan birtakım iddialarla saldırırsanız, hele kendisini savunamayacak bir durumdayken, iktidarın uygulamalarına destek çıkmış olursunuz. O zaman size yapılacak haksızlıklara karşı söyleyecek sözünüz sıfırdır" diyerek yakındı.

Soral'ın savına karşı çıkan Enver Aysever de şunları yazdı: "Osman Kavala tartışması sürüyor. Bir yılı aşkın süredir tutuklu birinden söz ediyoruz. İddianamesi yok. Hoş yazılınca neyle karşılaşacağımız da meçhul. Benzer durum Selahattin Demirtaş için farklı bağlamda geçerli. AİHM sert uyarı yaptı. Kavala’nın da Demirtaş’ın da hakkını savunacağız. Neden mi? Ben memleketimde hukukun üstünlüğü olsun istiyorum. RTE önünde ceketini ilikleyen hukukçular olmasın istiyorum."