Belçika’da aktif medya temsilcilerini bir çatı altında toplamayı hedefleyen çalışmaların ana hatları belirlendi.

Kurucu Yönetim Kurulu çalışmalarını bu yıl içerisinde yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar sürdürecek ve genel kurul sonrası görevini seçilen yeni yönetim kuruluna devredecek.

Kuruluş çalışmaları devam eden ‘Belçika Türkçe Medya Birliği’’ ilk olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile günün anlam ve önemine vurgu yapan bir bildiri hazırlayarak kamuoyu ile paylaştı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Bildirisi

"Türkiye’de kutlanan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle “Belçika’daki Türklere dönük yayın organlarında çalışan basın mensupları olarak bir çatı altında örgütlenmeye ve Belçika Türkçe Medya Birliği adı altında biraraya gelmeye” karar verdiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bu meslek dayanışma kuruluşunun, mesleki dayanışmayı geliştireceğine ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacağına inanıyoruz.

Ancak Belçika’da yaşayan basın mensupları olarak Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü konusunda yaşanan problemleri kaygı ile izliyoruz. Anavatanımızın da Avrupa Birliği’nde ve içinde bulunduğumuz Belçika’da gördüğümüz basın ve ifade özgürlüğü standartlarını uygulayacağı bir gelecek dileğiyle Türkiye’deki tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız."

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda görev dağılımı şu şekilde yapıldı:

Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri

-Hüseyin Dönmez, Serpil Aygün, Fikret Aydemir, Cafer Yıldırımer, Nejdet Özkan, Salih Karaca, Suat Bezeng

Basın Konseyi ve Etik Kurul Üyeleri

-Erdinç Utku, Celil Gündoğdu, Şükrü Sağlam

(binfikir'den alıntı)