Avrupa Postası



HTBB geleneksel aylık basın kahvaltısı son olarak Altona’daki Werkstatt 3 olarak tanınan restoranda yapıldı. HTBB’nin yıllık faaliyet raporu ( Mehmet Atak ve Hüseyin Dörtyol), mali rapor ( Rıza Atamtürk) ve denetleme kurulu (Adil Yiğit) raporlarının da okunarak oybirliği ile aklandığı toplantıda,  Divan Kurulununda Mustafa Akpolat ve Salim Yıldız görev aldılar.

Küçük bir  kurultay havasında geçen toplantıda yer yer tartışmalar da yaşandı. 15 üye ile 2012 Nisan’ında göreve başlayan yeni YK , bugün itibarıyla 24 üyenin olmasından dolayı mutlu olunduğunu açıkladı.

Bazı gereksiz tartışmalar sonucu istifa eden üyelerle birlikte, (gerekirse o arkadaşlarla yeniden görüşüp konuşulması kararlaştırıldı) yeni üyelerin de başvurmak için hazır olduğu toplantı samimi bir ortamda devam etti.


Geçmişte yaşanan üyeler arası, kısır tartışmalardan kurtulunarak daha ileriye bakmanın önemine de değinilerek amaç üye kaybetmek değil , yeni üye kazanarak çıtayı daha da yükseltmektir denildi.


Hamburglu basın mensuplarına yapılan etkinliklerde yer vermeyerek dikkate almaz davranışlar sergileyen bazı „işadamlarının“ da konu edildiği toplantıda, Medyayı dışlayan "iş çevrelerine" karşı ortak bir duruş sergilemenin önemi de tartışıldı.

Uzun yıllardır Hamburg’da Zaman gazetesi temsilcisi olarak görev yapan HTBB üyesi Metin Cavlak’a yeni görev yerinin Frankfurt olması itibarıyla HTBB adına bir veda hediyesi sunularak görev alanında başarılar dilendi.


 Münih’teki  ertelenen NSU Davasına yönelik daha aktif tavır konusunun da tartışıldığı toplantıda HTBB olarak mahkemede bulunmanın önemine vurgu yapıldı.


 Anadolu Ajansı’nda 6,5 yıl çalıştıktan sonra görevine sudan bahanelerle son verilen gazeteci Süheyla Kaplan’ın da yer aldığı toplantıda Kaplan söz alarak, Ankara’daki mahkemeden lehine çıkan „işe iade“ kararını anlattı.


HTBB üyelerinin kendisini tebrik etmesiyle mutlu olduğunu açıklayan Süheyla Kaplan, ani çıkış olayını „siyasi ve taraflı“ bulduğunu birkez daha açıkladı.


Önümüzdeki süreçte alman medyası ile de sıkı işbirliğinin önemine dikkat çekilen toplantıda , 26 Mayıs tarihinde tasarlanan „Yerel ve Ulusal Basının Dünü-Bugünü“ üzerine bir panel hazırlığına değinildi. Toplu aile resimi sonrası bir dahaki kahvaltıya kadar herkes yola devam dedi.


Foto: Kadir Taçgın