Süheyla Kaplan

Gazetede Fuaco Savinelli imzasıyla yayınlanan haberde, Tahir Elçi'nin öldürülmesi sonrası Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreni sırasında halkın „ Katil Erdoğan" şeklindeki haykırışını manşete taşıdı.  

Haberde, Elçi'nin Türkiye'de insan hakları savunucusu olduğu ve daha önce bir TV canlı yayınında "PKK terörist örgüt değildir" şeklindeki açıklamasından dolayı sürekli tehdit edildiği hatırlatılarak, Elçi'nin ölüm sebebiyle ilgili hükümet ve HDP kaynaklarının birbirinden farklı açıklamalar yapıldığına dikkat çekildi.

 

Haberde HDP'nin ve Barolar Birliği'nin Elçi'nin öldürülmesi sonrasında PKK kaynaklarının „Saray'ın kurduğu gladyo birlikleri tarafından yapılan planlı bir saldırıydı" şeklindeki değerlendirmesine yer verildi.

 

Haberde ayrıca dün Berlin'de Ankara ile AB ülkeleri arasında AB zirvesi düzenlendiğine, AB'nin mülteci krizini çözmesi için maddi yardımına rağmen Türkiye sınırındaki hatta Ayvacık sahillerinde beş mültecinin hayatını kaybettiğine dikkat şekildi.

 

Ayrıca IŞİD'e gönderilmek üzere MİT tırlarına ait silah dolu kamyonlar haberinin yayınlanmasından sonra Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün cezaevine gönderilmeleri sert bir şekilde eleştirilerek, Dündar ve Gül'ün Almanya Başbakanı Merkel'e Türkiye'deki insan hakları ve demokrasi gelişimine ilişkin açık mektup yazdığı hatırlatıldı.