Hürses yazarı köşesinde,“Erdoğan Ak Parti Genel Başkanlığını bırakıyor” iddiasında bulundu.

Çalmuk yazısında, "Oylar tekrar tekrar sayıla dursun, hırsızlık, arsızlık, aymazlık zirve yapmış olsun Türkiye üzerine planlar bitmiyor. Yalan, dolan derken Türkiye’yi talan etmeye yeminli bir kesimin “Ak Parti olmazsa da olur diyerek CHP’ye yanaşanları Cumhurbaşkanı Erdoğan “savrulma” olarak nitelendirdi. Savrulanlar ‘nereden nereye savruldu?’ dersiniz.

İşte tam da bu durumda Ak Parti’nin önüne konan “fabrika ayarlarına geri dönün” çağrısının ne anlama geldiğidir. Fabrika ayarı nedir ? İmal edilmiş Kütahya masaj piyasaya çıkarılmış ürünün orijinal hali. Yani Adalet ve Kalkınma Partisi’nin “Aydınlığa açık, karanlığa kapalı” hali. “Konuşmayım, konuşmayım” diyorum da ‘Ak Parti’nin fabrika ayarlarını nasıl bilirsiniz?’ diye sorsam." satırları dikkat çekti.

Çalmuk yazısında bir iddiayı ileri sürdü.“Erdoğan Ak Parti Genel Başkanlığını bırakıyor”

“Dananın kuyruğunun da koptuğu yer de burası… Partili Cumhurbaşkanı modeli geçiş döneminde önemliydi, gerekliydi. Ama MHP cenahından gelen bilgiler ışığında artık bu modelden vazgeçilmesi gerekiyor.

Gaziantep masaj

Peki, Erdoğan sonrası Ak Parti Genel Başkanı kim olacak?

Has Parti cenahı Numan Kurtulmuş’da ısrarlı.

Önemli bir kesim Süleyman Soylu diyor.

Bir de ‘ikisi olmasın, Erdoğan devam etsin’ diyen kesim var.

Seçimlerde başarısız olan, kaybeden strateji yanlışı yapan parti yöneticileri İstanbul seçiminin belli olmasından sonra tasfiye edilecek. Kabinedeki revizyonda bunu bekliyor.”

Çalmuk yazısında ayrıca İstanbul seçimlerine de değindi. Fehmi Çalmuk şunları ileri sürdü:

“İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için Erdoğan genel bir istişarede bulundu. Seçimler yenilenirse, ne olur? Tekrar kazanmanın şartları nedir? Ak Parti küskünleri nasıl geri dönecek? Seçimlerin kaderini belirleyen ve Millet İttifakının bilinçli olarak dışında bırakılan Saadet Partisi oyları nasıl kanalize edilecek? İmamoğlu’nun Yıldırım’a karşı %0,6’lık oy farkının nedeni Millet İttifakının dışında bırakılan Saadet Partisi’ne verilen oylardır.

Gelinen noktada ‘Yalnız bırakıldımdiyen Cumhurbaşkanı Erdoğan için fabrika ayarlarına dönmek ‘Başka biri olmaktan yorulur kalbim’ demekten başka bir şey değildir.

Fabrika ayarına dönmek için şifreleri girmek, sonradan ilave edilen uygulamaları, programları kapatmak gerekmez mi?”