Rıza Zelyut programda, "Atatürk'e ayyaş diyenler var, Osmanlı'da padişahlar içki içmiyor muydu" sorusu gündeme getirerek, Osmanlı padişahlarının şarap düşkünü olduklarını  ve bütün padişahların içki içtiğini söyledi. Zelyut, Osmanlı imparatorluğunun içki vergileri ile ayakta kaldığını belirtti.

İşte Zelyut'un o açıklamaları:

"OSMANLI PADİŞAHLARI İÇİNDE İÇKİ İÇMEYEN YOKTUR. 4. MURAT ŞARAPTAN DELİRMİŞTİR"

"İçkiyi Osmanlı padişahları bile yasaklayamadı. Kanuni Sultan Süleyman son zamanlarında bunu yasakladı, oda yaşlandığı için. Ondan sonra gelen oğlu Sarı Selim baktı ki, içkiden alınan vergi çok ciddi, onlar gidince devleti yönetemiyor, derhal ferman yayınladı. Dediki, içki yasağı kaldırılmıştır ama bu içkiyi Müslüman kesimin gözüne batacak şekilde dağıtmayın da gizlice dağıtın, vergisini alın. Osmanlı'yı ayakta tutanlardan biri de içki parasıdır. Padişahların şarapdarları vardı. Bu Osmanlı Ocakları'nda Osmanlıcılık oynayan çocuk takımı Osmanlı'nın ne olduğunu bilmiyor, bunlar Osmanlı'nın soytarıları. Topkapı Sarayı'nda pardişahın şarap içtiği özel bir köşk vardı, dördüncü avluya bakmaktadır. Kaynak veriyorum, Metin And'ın Gravürler isimli kitabı vardır, Osmanlı eserlerinden derlenmiştir, o gravürleri açsınlar. Kanuni Sultan Süleyman'ın gençliğinde masalar kurdurduğu, çengileri oynatarak şarap içtiğini gösteren minyatürler vardır. Osmanlı padişahlarının içinde içki içmeyen yoktur."

"SON HALİFE ABDULMECİD ŞARAP İÇERDİ"

Son Halife Abdulmecid, iyi bir ressam, şaraba haram demeyen ve içen biriydi. Osmanlıcılık oynayanlar Osmanlı'yı sadece camiye gidip namaz kılan, dünya ile bağlantısını kesmiş bir güruh olarak görüyor. 4. Murat en büyük Osmanlı padişahlarından biri kabul edilir ve iyi bir generaldir. Savaş taktiklerini bilen, savaşta çok üstün olan birisi. 4. Murat'ın hayatını bir incelesinler. 4. Murat içki içerek, şarap içerek delirmiştir. Aynı zamanda halife tabi. Çılgınlar gibi içerdi. Ben hep kaynaklarla konuşurum. 4. Murat'ın nasıl yaşadığını Ali Ufki Bey'in anılarından öğrensinler. Padişahları bu yobazların elinden alıp normal bir insan haline getirmeye çalışıyorum. Başka şeyleri de var burada söylemekten ar ediyorum. Onları Ali Ufki Bey'in anılarından öğrensinler. O anılar yayımlanmıştır. Biraz araştırsınlar. Biraz Osmanlı'nın tarihinin özeline girsinler. Osmanlı kafayı dinle bozmuş bir devlet değil."

"OSMANLI PADİŞAHLARI HİÇ HACCA GİTMEMİŞTİR"

"Hiçbir Osmanlı padişahı hacca gitmemiştir, buna gerek duymamışlardır. Padişahlar alkole düşkündü.

"MEVLANA ŞARAP DÜŞKÜNÜYDÜ"

"Mevlana bizzat şarap içmiştir. Mevlana'nın neler içtiğini sayamayız bile. Bade dediğimiz aslı doludur. Dolu, Türklerin üç bin yıllık bir geleneğidir. Osmanlı'da da dolu tabiri geçer. Ve Osmanlı dönemindeki yazarlar şarapta dolu sunulduğunu söyler. Eski adı tolu diye yazılır. Dolu, şarapla dolu bardak anlamına gelir. Dolu sunmak, birisine içki sunmaktır. Dolunun karşılığı badedir. Bade dediğin zaman dolu anlaşılır. Dolu dediğin zaman da Türk geleneğinde içi şarapla doldurulmuş olan içki anlaşılır. Mevlana yobaz değil ki, Mevlana her şeye, her fikre açık insan."

"SAHABELER DE ÇOK ŞARAP İÇERDİ"

"İslam toplumunun bütün ileri gelenleri, başta Emeviler olmak üzere şarap içmişlerdir. Niye şarap yasaklandı biliyor musunuz, Uhud savaşına kadar Müslümanlar da içiyordu. Sahabeler de içiyordu. Halid Bin Velid, İslam'ın kılıcı diye adlandırılıyor değil mi? İslam'ın kılıcı şurayı burayı fethetti diye Araplardan çok bizim dincilerin sahip çıktığı, adına camiler kurdukları Halid Bin Velid, Halife Ebubekir zamanında şarap içerdi, göz koyduğu bir Arabın karısına tecavüz etti, kocasının başını kesti, tandırda kızarttı. Abdülbaki Gölpınarlı'nın kitaplarına baksınlar. Bana kızan kızsın ben tarihte olan gerçeği anlatıyorum."

"EMEVİ HALİFELERİ ŞARAP İÇİP MİNBERE ÇIKIP VAAZ VERİRDİ"

Emeviler şarap içip içip özellikle Emevi halifeleri minbere çıkar ve vaaz verirlerdi. Bu kadar namaz kıldırdım, yetti mi, yetmediyse devam ettireyim derlerdi. Şarap içip kendinden geçip vaaz verirlerdi. Uhud savaşından sonra şarap içip birbirlerine girdikleri için şarap yasaklandı. 610'da İslam tebliğe başlandı, şarabın yasaklanma tarihi 624. 14 sene ne oldu. Bu süre içinde isteyen şarabını içti. Bu şarap meselesi iman meselesi değildir. Bu toplumsal mesele. Hazreti Peygamber'in ben şarap içtiğini söylemiyorum ama onun zamanında sahabe dediğimiz insanlar şarap içiyor. Sahabeyi birileri öyle bir kutsuyorki, melek de var şeytan da var içlerinde. Her sahabenin başına gidip ağlamak yanlıştır. Güya hadis varmış sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir diye, yalan. Hazreti Peygamber'e savaş açan, ordular kurup üzerine giden, Peygamberi öldürmek için her türlü yöntemi deneyen Ebu Süfyan sahabe mi? Sahabe değil, şeytandır. Ama Hazreti Ebubekir sahabedir, çünkü Peygamber'in yanında mücadele etmiştir."