Atlasglobal kaliteden ödün vermiyor

Hayallerin üstünde bir dünya” adlı sloganla havacılık sektöründe önemli bir yer bulan Atlasglobal, güvenlik ve hizmet kalitesinden ödün vermiyor. Eğitimli ve güler yüzlü personelle yolcuların rahatlığına büyük önem veren Atlasglobal, ücretsiz yemek, içecek servisi, 30 kilo bagaj hakkı, 77 santim araları geniş koltuklar yolcuları bekliyor. Atlasglobal'ın davetlisi olarak Hamburg'dan İstanbul'a uçan gazeteciler sunulan muhteşem hayallerin üstünde bir dünya hizmeti denediler.

Kalite ve konfor önemli

EkonomiPlus’ta seyahat eden yolcular geniş aralıklı koltuklarda konforlu uçuş yaşarken, ücretsiz koltuk seçimi gibi çeşitli hizmetlerden yararlanmak mümkün. Yaşlı, emekli, çocuklu tüm yolcuların evlerinde gibi rahat olmaları için deneyimli uçuş ekibi yolcuların isteklerini severek yerine getiriyor ve kalitenin, konforun önemli olduğu görülüyor. Business Class’ta seyahat edenlere eksiksiz hizmet sunuluyor. Rahat aralıklı geniş koltuklarda uçuş yaparak, zengin ikram çeşitleri, 40 kilogram bagaj taşıma hakkı, bagaj önceliği, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda uçağa V.I.P araç ile transfer, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda lounge kullanımı gibi özel hizmetlerden yararlanıyor. Türk kahvesi gibi eksiksiz hizmet sunuluyor. Hamburg, Hannover ve Frankurt merkezli yayın yapan medya kuruluşu temsilcileri, Atlasglobal’ün üst düzey yöneticileriyle buluştu. Florya'da Crowne Plaza Otelinde gerçekleşen basın toplantısına Atlasglobal Pazarlama ve Satış Başkanı Tuna Tunca, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Semin Ateş, Hamburg Direktörü Orhan Kabaoğlu ve Marka İletişim Uzmanı Demet Telkeş katıldı.

Başarılı bir yılı geride bıraktık

Atlasglobal 2016’da hem keyifli hemde yorucu bir yılı geride bıraktığını ifade eden Tunca, “Hatların doluluk oranlarından, yolcu sayısına kadar son derece başarılı bir yıl geçirdik. Başka hava yolu şirketleri büyük sıkıntılar yaşarken biz o kadar sıkıntı yaşamadık. Şirketler ne kadar büyürse o kadar hantallaşıyorlar. Biz o yapıdan biraz daha uzak olduğumuz için bunu kısa sürede aşabildik. 2017 beklentilerimiz çok yüksek ve daha da iyisini başarabilmek” Yurtdışında 40 noktaya uçtuklarını kaydeden Tuna Tunca, “ Uçak sayımız 27 oldu. 2017'de yurtdışında gerek uçak sayısı, gerekse hat bazında büyümeye devam edeceğiz. Bu yıl yeni hatlarımız Rusya ağırlıklı olacak ve 12 tane Rusya hattı açılacak. Buna ek olarak 3 yada 4 tane Balkanlara yeni hattımız olacak.” dedi.

Özellikle 5 yolcuyu arayıp soruyoruz

Tunca “ Atlasglobal Hava yollarımızın önemli bir özelliği var. Her uçakta seyahat eden yolcularımız arasından herhangi 5 yolcuyu mutlaka uçuş sonrası arıyoruz. Uçuşlarının nasıl geçtiğini soruyoruz. Düşük maliyetli (Low Cost) bir havayolu şirketi değiliz, uçuşlarımızda tam teşkilatlı servis var. Yolcularımıza keyifli seyahat edebilecekleri, evlerindeki rahatlıktaki hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Uçuş ve Otobüs (Fly & Bus) hizmetimizi Avrupa’nın bir çok kentinde ücretsiz yapıyoruz. 2016 yılında yaşanan olumsuzluklara rağmen hiç bir şeyimizden ödün vermeden, kaliteli bir şekilde uçmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Hedefi büyültüyoruz

Air France ile anlaşma yaptıklarına dikkat çeken Tunca, Avrupa’da uçuş ağlarını genişletmek için çalıştıklarını ve Alman hava yolu şirketleri ile temas halinde olduklarını, hedeflerini büyüttükleri sözlerine ekledi. Erken rezervasyonların yolcu için ekonomik olduğunu söyleyen Tunca, “ Erken rezervasyon yapanlar daha ekonomik uçuyor. 1 hafta önce aldığınız bilet ile 6 ay önce aldığınız biletin uçak doluluk oranına göre fiyatı farklı oluyor. “ dedi. Aile paketi üzerine çalışmalar yaptıklarına işaret eden Tunca” Ücretsiz olarak kayak takımı, bisiklet taşıyabiliyoruz. Farklı bölgelerdeki turizme bu şekilde katkıda vermiş oluyoruz. Ayrıca geleceğin teknolojisine de yatırım yapıyoruz. Atlas Holidays ismiyle bir şirketimiz yurtdışı ve yurtiçinde internet ve acentaları aracılığıyla tatil paketi satmaya başlayacak ” diye konuştu.

Rekabet çok önemli

Hamburg Direktörü Orhan Kabaoğlu,” Piyasada tek bir şirket kalırsa kimse bu fiyatlara uçamaz. Rekabet hem şirketler açısından hemde yolcular açısından çok önemlidir. Almanların ve farklı ulusların bizi daha yakından tanımaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz“ diye konuştu. Daha sonra Almanya’dan gelen gazeteciler rehber eşliğinde tarihi Topkapı Sarayı, Hipodrom Meydanı, Sultan Ahmet Camii ve Kapalı Çarşı'yı gezdiler ve havanın da güneşli olması keyifli bir gün olmasının etkenlerinden biri oldu.