Almanya'nın Essen kentinde faaliyet gösteren Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü(INIMB) Essen'in ünlü tiyatro salonu Colosseum Theater'de, Yeşilçam Gala Konseri adlı bir etkinlik düzenledi.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen ve son bölümünde ünlü sanatçı Ahmet Özhan'ın da sahne aldığı konseri, T.C. Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Essen Anakent Belediye başkanı Thomas Kufen ve beş yüzü aşkın sanat sever izledi. Tanju Durak'ın yönettiği konser programını, Tuba Tunçak sundu. Konserin ilk bölümünde sahne alan INIMB Müzik Korusu dev orkestra eşliğinde, „yalancı yarim, Buruk Acı, Susadım çeşmeye, Alyazmalım gibi unutulmayan yirmiyi aşkın Yeşilçam filminin müziklerini seslendirdi. Sahne arkasından filmlerin dev afişleri ve filmlerden kısa görüntülerin de davetlilere izletilirken, korunun seslendirdiği şarkılar büyük beğeni topladı. Koruda yer alan ve „Dağlar Kızı Reyhan“ adlı eseri seslendiren Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü(INIMB) Başkanı Bircan Şimşek Kartal ile „Hayat Sevince Güzel“ eseri seslendiren minik Elif Çeçen, izleyicilerden büyük alkış aldı.


AHMET ÖZHAN MEST ETTİ

Konserin ikinci bölümünde sahneye gelen ünlü sanatçı Ahmet Özhan, Türk sanat müziğinden örnekler ve rol aldığı filmlerin müziklerini seslendirdi. Seslendirdiği şarkılarla salonu dolduran davetlilerden bol bol alkış alan Ahmet Özhan yaptığı kısa sohbetlerde, "asıl işlerinden vakit ayırarak böylesine güzel sanat etkinliklerini gönüllü olarak organize eden dostlara, çok teşekkür ediyorum" dedi.



Konseri izleyenler arasında bulunan kısa bir konuşmada yapan T.C. Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, “ Yeşilçam film müziklerini, görev yaptığım Essen şehrinde izliyor olmak ve burada yaşayan vatandaşlarımız tarafından kurulan korudan dinliyor olmak, benim için tarifsiz bir mutluluk. Bu güzel etkinliği gerçekleştiren INIMB yönetimine ve kadrosuna teşekkür ediyorum" dedi.

Selamlama konuşması yapan ve „her etkinlikle büyüyoruz, ilerde daha çok güzel etkinlikler için çalışıyoruz“ diyen Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü(INIMB) Başkanı Bircan Şimşek Kartal, konserin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve izleyenleri 5.12.2015 tarihinde gerçekleştirecekleri 7 Renk adlı Türkü programı izlemeye davet etti.