Guardian gazetesindeki habere göre, 56 Dean Caddesi'ndeki cinsel sağlık kliniği yanlışlıkla yaklaşık  800 HIV virüsü taşıyan hastasının kimliklerini ve e maillerini gönderdiği bilgi mektubunda yayınladı.

Chelsea ve Westminster Sağlık Merkezi'ne bağlı olarak çalışan klinik yanlışlığın fark edilmesinden kısa bir süre bir özür mektubu yayınladı.

Bugün de  İngiltere'nin Bilgi Koruma Gözlemcisinin (Data Protection Watcdog) söz konusu hatanın nasıl meydana geldiğinin soruşturulması için geniş çaplı araştırma başlattığı açıklandı.

Kliniğin 780 hastasına gönderdiği bilgilendirme mektubunda hastaların randevularını ve test sonuçlarını e-mail yoluyla alabilecekleri bilgisi yer alıyordu. Kişisel bilgilerin saklanması gereken listede hastaların isimleri ve e-mail adresleri de yer aldı.

Yanlışlığın fark edilmesinden sonra kliniğin direktörü  yapılan hata için özür mektubu gönderdi. Kliniğin sözcüsü de Guardian gazetesine yaptığı açıklamada söz konusu hatanın tamamiyle bir insan hatası olduğunu söyledi.

İngiltere'deki Bilgi Heyeti Ofisi bilginin gizli kalması kuralının ihlalı gerekçesiyle 500 bin Sterlin'e kadar para cezası uygulayabiliyor.