Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Amfitiyatro'daki konserde Volkan Konak'ı 2 bin kişi izledi. Konak, şarkılarını hayranlarıyla söylerken bir süre sonra yağmur yağmaya başladı. Volkan Konak ve hayranları yağışa aldırmadan şarkıları hep birlikte söylemeye devam etti. Ancak, yaklaşık 1 saat sonra yağmur şiddetini arttırınca konsere son verildi.

'RAKAMLAR NEYİ DEĞİŞTİRİR?'

Konser sırasında zaman zaman izleyicilerle sohbet eden Volkan Konak, Hakkari'de 8 askerin şehit olması nedeniyle konseri iptal etmeyi düşündüklerini söyledi. Türkiye'nin her geçen gün yaşanmaz bir hal aldığını vurgulayan Konak, "Kışın sobadan zehirlenen insanımıza, gölde boğulan çocuğumuza Doğu'da şehit olan askerimize de üzülüyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ülkede bir umutsuzluk var, bir gerginlik, ön yargı, fesatlık, savaş var. Ama bu ülkede birilerinin de umut olması, moral ve neşe vermesi lazım. Biz bu akşam düğün yapmayacağız ki biz bu akşam insanlara moral pompalayacağız. Sanatın böyle bir işlevi var. Bazı ön yargılı arkadaşlar 8 tane şehidimiz var, eyvallah. Muhteşem, acayip üzgünüz. Bir kişi ölünce kıymeti olmuyor mu sizce? Bir gün önce de bir polis arkadaş şehit edildi onun kıymeti yok muydu? Rakamlar neyi değiştirir? Zaten yanıyoruz, bu ülkede mutlu olmak gibi bir şansımız kalmadı gibi. Büyük bir sevgisizlik var" diye konuştu.

'35 YILIM KALDI'

Kendisine gösterilen ilgi karşısında son derece memnun olan Konak, yaptığı araştırmalara göre 35 yıl daha yaşayabileceğini iddia ederek, "Sülale ortalamasını aldım, yaşayacağım süreyi buldum. Allah'tan anne tarafım uzun yaşıyor. 30-35 yaşım kaldı. Dolayısıyla işim başımdan aşmış. Ben sevmekle meşgulüm. İnsanlarımı, dost yüzlü, gülücüklü insanlarımı ne ırksal, ne inançsal ayrılığa girmeden sadece insan diye seviyorum. Benim kıblem insandır. Ben insanı seviyorum. Başka bir şey beni ilgilendirmiyor" dedi.



ME(AŞ/BK/CK)