Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen kadınların meydanları doldurduğu kutlamalarda, yılbaşında olduğu gibi cinsel taciz ve gasp olaylarının yaşanmaması için, polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekti. Böylece, Köln'de yılbaşında yaşanan ve Köln Emniyet Müdürü Wolfgang Albers'in görevden alınmasına neden olan cinsel taciz olaylarının ardından polis ilk ciddi sınavını karnavalda verdi.

 

Tacize Uğrayanlara Yardım Noktası

 

Bu yıl tarihi Köln Katedrali yanındaki Roncalli Meydanı'nda Frauen Security Point adlı bir Kadın Güvenlik Noktası da oluşturuldu. Cinsel tacize uğradığını ileri sürerek buraya başvuran kadınlar, kadın güvenlik görevlileri tarafından psikolog ve sosyal görevlilerin bulunduğu yakındaki bir binaya götürüldü.

Gece yarısına kadar hizmet veren Kadın Güvenlik Noktasında böylece cinsel tacize uğrayan kadınlara ilk destek sağlanmış oldu. Bunun yanı sıra karnaval süresince her konuda yardım hizmeti sunan online servisler de devreye sokuldu. Geçtiğimiz yıl karnavalda Köln'deki kutlamalarda 20 kadın cinsel taciz şikayetiyle polise başvurmuştu. Bu yıl şikayet sayısının ne olacağı ve polisin aldığı önlemlerin etkisi önümüzdeki günlerde netleşecek.


Karnaval alanını Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker de ziyaret etti.