Uzakdoğu pazarında hızla büyüyen Türk Hava Yolları'nın Vietnam'daki yeni uçuş noktası Hanoi oldu.

TC-JOF tescilli Airbus A330-300 tipi uçakla gerçekleştirilen ilk seferde 248 yolcu vardı. Su tagıyla karşılanan THY uçağı için terminalde tören düzenlendi. THY’nin Vietnam’da ikinci noktaya uçmasından mutluluk duyduklarını belirten Vietnam havacılık otoritesi yetkilileri uçuşların en kısa zamanda her gün yapılacak doluluğa ulaşmasını arzu ettiklerini belirtti.

Vietnam büyükelçisi Akif Ayhan iki ülke arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini belirterek Vietnamlıların THY uçuşlarıyla İstanbul’da aktarma yaparak dünyanın birçok ülkesine rahatlıkla uçabileceklerini belirtti. Ayhan, Vietnamlıların Muhteşem Yüzyıl dizisini ilgiyle izlediklerini söyleyerek, " Bizlerde diplomatik olarak  seviniyoruz. Çünkü Türkiye ile Vietnam arasında, toplumlar arasında çok yoğun irtibat yoktu. Havayollarının biraz da elverişsiz olması nedeniyle. Ancak bu zaman içinde gelişecek. Niçin? Çünkü arz talep meselesi.  Uçuşların başlaması aynı zamanda kendi talebini de yaratacak. Vietnamlılar sevimli, insana yakın otantik bir halk ve Türk yemeklerine, Türk Kültürüne ilgi duyuyorlar. Türk dizisi bir senedir burada Vietnamca yayınlanıyor. Halk akşam yemeğinden sonra oturup bunu izliyor. Bu müthiş bir kültür unsuru. Havayollarının katkılarıyla da bu genişleyecek. Vietnam önemli bir pazar karşılıklı olarak ticarette artacak " dedi.

Türk Hava Yolları İkinci Bölge Pazarlama Başkan Yardımcısı Harun Baştürk, Ho Chi Minh City (Saygon) hattından sonra Vietnam’da Hanoi uçuşlarında yüksek doluluğa ulaştıklarını ifade ederek  " Yüzde 90 üzerinde doluluk oranı var. Yılın geri kalanında rezervasyon miktarımız gayet pozitif.Şu an haftada beş olarak başladık ama Ekim ayı sonunda  her gün karşılıklı olacak şekilde değiştireceğiz ve her gün uçuşumuz olacak " diye konuştu.

603 EURO’DAN BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları, ilk uçuş için özel bir kampanya yapıyor. Bilet fiyatları, ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş 603 Euro’dan başlıyor. Bu fiyatlara tüm vergi ve harçlar dahil.

İKİ GÜN İSTANBUL-HANOİ

Seferler, haftanın iki günü yani Pazartesi ve Çarşamba günleri, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan direkt Hanoi’ye yapılıyor. Saat 02.20’de kalkan THY uçağı, yerel saatle 15.20’de Hanoi’ye teker koyuyor. Buradan THY uçağı 16.50’de havalanıp Saygon’a geçiyor. İnişi ise 18.55’te.

Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri ise uçuşlar, İstanbul-Saygon-Hanoi olarak gerçekleştiriliyor.