Hamburg'da AFS Interkulturelle Begegnungen e.V. çalışmaları kapsamında öğrenci değişimi ile ilgili bir basın bildirisi yayınlandı.

Bildiride, “Bir veya yarım yıl boyunca Almanya'da yaşamak ve Almanya'yı tanımak – öğrenci değişim projesi macerası Eylül ayı itibari ile yurt dışından gelen yaklaşık 360 öğrenci ve talebe için başlamaktadır. Bu süreçte 15 ile 18 yaşlarındaki gençler Almanya'da kültür, dil ve insan birlikteliğini doğrudan öğreniyorlar. Mesela İstanbul’dan gelen Zeynep ‘gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum’ diyor.

Boş bir yatakla destek olabilirsiniz

Basın bildirisi şöyle devam ediyor: “131 genç öğrenci bu eşsiz deneyim için sevgi dolu bir kalıcı aile arıyorlar. Çocuklu ebeveynler, çocuksuz çiftler, bekar ebeveynleri veya bekar olanlar: Herkes öğrenci değişim projesi sayesinde yeni bir aile üyesi kazanabilir ve birbirinden bir şeyler öğrenme ve yaşam boyu arkadaşlıklar kurma fırsatını yakalayabilir. İhtiyacınız olan tek şey boş bir yatak ve diğer kültürlere karşı ilgi ve açık fikirliliktir. Kamu yararına çalışan Hamburg asıllı dernek ‘AFS Interkulturelle Begegnungen e.V.’ hazırlık sırası ve proje süreci boyunca misafir genç ve ebeveynlere eşlik ediyor. Programımız Almanca olduğu için kalıcı aileler yüksek derece Almanca konuşmaları gerekiyor”

Altı ile sekiz haftalık süre

Bir öğrenciye destek çıkmak isteyenlerin 6 ya da 8 hafta, yarım veya tüm öğrenci yılı boyunca bir değişim öğrencisini evinde misafir etmek isteyenlerin Almanca olarak tüm bilgi ve detaylara www.afs.de/gastfamiliewerden internet sayfasından ulaşabilecekleri açıklandı. AFS Interkulturelle Begegnungen e. V. kamu yararına çalışan gençlik değişimi ve kültürlerarası öğrenme derneğidir. AFS gönüllük temeline dayanan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Yaklaşık 70 yıldır bazı fahri olmakla birlikte gençlik hizmeti çatı organizasyonudur. Dünya çapında faaliyet gösteren AFS-ağının bir parçasıdır. 50 ülke ve tüm kıtalarda faaliyet gösterir. Yaklaşık 3.000 üzerinde fahri görevli AFS Almanya çapında faaldir. İnsanlara daha adil ve barışçıl bir dünya yaratabilmeleri için gerekli bilgi, yetkinlik, donanım ve anlayışı kazandırmak için kültürlerarası eğitim fırsatları sağlamaktadır.

Emine SONUGÜR Hamburg