Türkiye’de yapılmış Breau Veritas (BV) Klas’lı tek yolcu gemisi unvanına sahip gemi, bugüne kadar İstanbul’da hizmet veriyorken, artık Sakız hattında..


TURYOL ÇEŞME - SAKIZ ADASI SEFERLERİNE BAŞLADI



S.S. Turizm ve Yolcu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi (TURYOL), hatta iyi bir başlangıç yapmak için 68 gemiden oluşan filolarının amiral gemisi ‘Necdet Ali Yıldırım’la Çeşme - Sakız Adası arasında seferlere başladı. TURYOL Yönetim Kurulu Üyesi Kadir İnandı, yasal prosedürleri tamamladıklarını, geminin 3 Haziran’da Sakız Adası’na yolcusuz giderek sörveye girdiğini ve sefer izni aldığını, 4 Haziran Cumartesi günü de seferlerin startını verdiklerini söyledi.


BİLET FİYATI 25 EURO



Çeşme - Sakız hattında hizmet vermekten son derece memnuniyet duyduklarını belirten Kadir İnandı, İzmirli ve İstanbulluların TURYOL kalitesi ve hizmetlerini yakından tanıdıklarını, bu yeni hat ile kendilerini daha geniş kitlelere tanıtma olanağı bulacakları için ayrı bir heyecan içinde olduklarını ifade etti. Sakız - Çeşme hattının güçlenmesinin, Çeşme turizmine de çok olumlu bir yansıması olacağını vurgulayan İnandı, neredeyse bir asırlık geçmişe sahip TURYOL’un kimseyle rekabet etmek gibi bir kaygısı olmadığını, verilen hizmet sayesinde kazananın Çeşme olacağının altını çizerek, “Hatta sefer yapan firmalar da bizi sıcak karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Rekabet ortamı yaratmamak adına bilet fiyatımızı gidiş/dönüş 25 Euro olarak belirledik. Verilen hizmet için bu fiyat gayet makul” diye konuştu.


İLK SEFERİMİZDE 09:20’DE HAREKET ETTİK, SAKIZ LİMANI’NA GİREN İLK GEMİ BİZ OLDUK



Şu anda 68 parça gemiyle Marmara’da, İstanbul Boğazı’nda, İzmir Körfezi’nde ve Yunan adaları hattında faaliyetlerini sürdürdüklerini, 16 yıldır İZDENİZ üzerinden 15 gemiyle İzmirlilere hizmet verdiklerini vurgulayan Kadir İnandı sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmirli artık bizi gemi tipimizden tanımakta, uzaktan ‘TURYOL’ geliyor diyebilmekte. Bu da markalaşmanın, verilen hizmetten kaynaklanan memnuniyetin göstergesi. 2008 - 2011 yılları arasında ilk olarak Foça - Midilli hattıyla uluslararası seferlere başladık. Sonra İstanbul yolcumuz bizi Ayvalık’ta görmek isteyince, 2012 yılında Ayvalık - Midilli seferlerini başlattık. Bu hattımız şu anda tamamen oturmuş durumda. 8 yıllık uluslararası bir deneyimi göz önüne alacak olursak, bir de üzerine gemicilikte 95 yıllık bir birikimi eklersek, Çeşme - Sakız hattında da kaliteli hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Bir defa sefer olduğu gün, geminin zamanında hareket etmesi için, saat 09:00’da check-in işlemlerini kapatıyoruz. Gemimiz 09:20’de hareket edecek. Nitekim Cumartesi günkü ilk seferimizde 65 yolcumuzla tam zamanında hareket ettik ve Sakız Limanı’na giren ilk gemiydik. Yolcularımız memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür etti. Bu hatta verdiğimiz önemi göstermek açısından 2012 yapımı, aynı zamanda 68 parçalık filomuzun amiral gemisi ‘Necdet Ali Yıldırım’la seferlere başladık. Bir kez bu gemiyle yolculuk ettiğinizde konforu hissedeceksiniz. Sonra da başka bir gemiyle yolculuk edip etmeyeceğine yolcu karar verecek.”


ARACIYLA GEÇEN YOLCU DÖNÜŞ KAYGISI YAŞAMAYACAK



İkinci gemi gelene kadar, ilk etapta Haziran ayı içinde sefer düzenini oturtmuş olacaklarını, ikinci feribot geldiğinde, 1 Temmuz - 15 Eylül tarihleri arasında her sabah ve her akşam karşılıklı iki sefer yapmayı planladıklarını belirten TURYOL Yönetim Kurulu Üyesi Kadir İnandı, “Elbette düşük sezonda da düzenli seferlerimiz olacak. Özellikle feribot yani arabalı gemimizle yapacağımız seferlere önem vereceğiz. Ayvalık - Midilli hattında bunu oturttuk. Burada bu konuda bir sıkıntı olduğunu tespit ettik. Arabasıyla karşıya geçen yolcu, bir gün daha fazla kalmak istediğinde, ertesi gün feribot olmadığını, 2-3 gün daha adada zorunlu kaldığını, ya da Midilli üzerinden Türkiye’ye döndüğünü öğrendik. Bizim seferlerimiz düzenli olacak, giden araçlı yolcu dönüş kaygısı yaşamayacak. Ayvalık - Midilli hattında araçlı geçişler, bu Çeşme - Sakız hattına oranla çok daha fazla. Adada kiralık araç sıkıntısı, sigorta, benzin problemleriyle uğraşmaktansa, yolcumuz kendi aracıyla geçmeyi tercih ediyor. Bu hatta da bunu gerçekleştireceğiz” dedi.


SAKIZ HATTININ ÇEŞME TURİZMİNE KATKISI YADSINAMAZ


Sakız’a geçmek isteyenlerin mecburen Çeşme’ye geleceğini, gelirken veya dönüşte Çeşme’de geçirecekleri zamanda, örneğin bir eğlence mekanında, restaurantta veya konaklayacağı otelde geçireceği zaman içinde alacağı hizmetin bedeliyle Çeşme turizmine katkısının yadsınamayacağını söyleyen Kadir İnandı, “Çeşme, bir kez gelenin mutlaka bir kez daha gelmek isteyeceği kadar mükemmel bir tatil beldesi. Türkiye’nin göz bebeği. Bizim Sakız seferlerimiz Çeşme turizmine ancak ve ancak katkı koyar. Üstelik Sakız’a tatil için özellikle Avrupa’dan, dünyanın farklı yerlerinden gelen ve Sakız’da tatil yapan bizzat yerli Yunan turisti, günübirlik veya konaklamalı tatil için bu hattaki gemiler getirip götürüyor. Sakız hattı olmasaydı Çeşme’nin turizmi bu kadar gelişemezdi diye düşünüyorum. Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye, yani karşılarındaki Yunan adalarına direkt sefer olan kıyı şehirleri, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapılarıdır. Bu özellikleri sayesinde turizm bu beldelerde çok gelişmiştir” dedi.


714 KİŞİLİK YOLCU KAPASİTESİNİ 485’E ÇEKTİK

Geminin kaptanı 1964 İstanbul doğumlu Necmi Yıldırım, geminin adının, vefat eden kardeşleri Necdet Yıldırım ile Ali Yıldırım’ın anılarını yaşatmak için Necdet Ali Yıldırım olarak konulduğunu, normalde 714 kişilik ruhsatı olan geminin, konfor ve uluslararası standartlar gereği yolcu kapasitesini 485 koltuğa çektiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Gemimiz Türkiye’de yapılmış BV Klas’lı tek yolcu gemisi unvanına sahip. Her türlü güvenlik ve konforun yanı sıra, aynı zamanda yolcularımızın tabiriyle oturaklı bir gemi. Başka tekneler gibi sallamaz kolay kolay, kruvaziyer gemilerinde olduğu gibi seyir halinde olduğunuzu hissetmezsiniz. 8 bofor (beaufort) kuvvetinde esen havada Karadeniz’den geldi bu tekne. O havada Karadeniz’de büyük gemiler çıkamıyor. Demem o ki; bazı yolcuları etkileyen, mide bulantısına neden olan gemi tutması olayı bizim gemimizde pek yaşanmaz.”


30 - 35 DAKİKA SÜREN KEYİFLİ BİR YOLCULUK

Sakız Limanı’nda geminin yanaşması, manevra açısından hiçbir sıkıntı, sorun olmadığını, limana girer girmez hemen sancağa dönüp yanaşabildiklerini, sundukları konfor sayesinde misafirlerinin 30 - 35 dakikalık rahat ve keyifli bir yolculukla adaya ulaştırıldığını belirten Kaptan Necmi Yıldırım, “Alt ve üst salon oturma grupları gayet rahat. Normalde 40 - 45 cm olan koltuk oturma yeri, uzak yol için dizayn edilmiş gemilerdeki gibi 50 santimetredir. Makinalarımız 816 beygir gücünde 2 adet Mitsubishi. 14 - 16 mil süratle Sakız yolculuğumuz 30 - 35 dakika sürüyor. 4 tane jeneratörümüz var. Bu da büyük kruvaziyer gemilerinde olan bir şeydir. Yunan adaları hatlarındaki diğer teknelerde 4 jeneratör olduğunu sanmıyorum. Manevra kabiliyeti daha güçlü olsun diye bir baş pervanemiz var. Bu da belki ilktir. Gemide otomasyon var. Makine dairesine inmeden, köprü üstünden bütün kumandalar, kontroller yapılabiliyor. Seyir halindeyken pervanelerimizi ekrandan sürekli izliyoruz. Bu özellik de diğer gemilerde pek olmaz. Çeşme - Sakız hattında böyle bir gemiyle hizmet vermekten mutluyuz” dedi.


ÇEKİRDEKTEN YETİŞME DENİZCİ, 21 YILLIK KAPTAN

2000 yılında kaptanlığın yakın yol / uzak yol diye ayrılmazdan önce kendisinin 1995’de kaptan olduğunu, okyanusta bile kaptanlık yaptığını söyleyen Necmi Yıldırım sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Çekirdekten yetişme denizciyim. 21 yıllık kaptanım ama denizcilik hayatım çok eski. 1980’de miçoluktan başladım. Akdeniz limanlarına, Avrupa hattına gittim. Mersin’den Cezayir’e, Libya’ya sefer yaptık. Ayrıca Türkiye çıkışlı seferlerle Cebelitarık’ı geçerek okyanusta Portekiz, Belçika, Hollanda, İngiltere limanlarına gittim. İstanbul Boğazı, dünya çapında deniz trafiğinin en çok olduğu hatlardan biri. Yıllardır boğazda kaptanlık yapıyorken, şimdi Yunan adaları deneyimim Çeşme - Sakız Adası seferiyle başladı. Çeşme de, Sakız Adası da gerçekten çok güzel yerler. Burada hizmet vermekten son derece memnunum. Konforlu bir yolculuk için herkesi gemimize bekleriz.”

Fulya OMAÇ / Sakız Adası - YUNANİSTAN