St. Petersburg’da yaşayan 23 yaşındaki Saglay Ondar,  kız kardeşinin pasaportunu alarak Türkiye’ye tatil yapmak için gitti. Türkiye girişindeki pasaport kontrolünden rahatlıkla girip tatilini yaptıktan sonra sorunsuz olarak tekrar çıkan genç kız, Rusya dönüşü St. Petersburg’daki Pulkova havalimanında pasaport kontrolü yapıldığı sırada havalimanı çalışanları pasaporttaki fotoğrafın kendisine ait olmadığını fark edince yakayı ele vermiş oldu.

Yakalanan genç kız suçunu itiraf ederek,  kız kardeşinin yurtdışına gideceğinden dahi haberi olmadığını belirtti. Pasaportu kendi pasaportunun süresi bittiği için habersiz aldığını söyledi. Bu cesaret genç kıza keyifli bir tatil yapmasına olanak tanırken, kendisini başkasının pasaportu ile ülkeden çıktığı için 200 bin rubleye kadar (yaklaşık 6 bin 200 dolar) ceza ile karşı karşıya bıraktı.

Rus basınında geniş yer bulan haberde, kısa bir süre önce dokuz yaşındaki İngiliz Emily Harris’in Antalya Havaalanı’ndaki kontrol noktasından pembe tek boynuzlu at için düzenlenmiş oyuncak pasaport ile giriş yaptığı ve bu skandalın ilk olmadığının altı çizildi.