İngiliz yayın kuruluşu BBC, ‘Türkiye’de online helal seks dükkanı açılıyor’ başlıklı haberinde, Türk halkı arasında seksten söz etmenin hala hassas bir konu olduğunu ve siyasetçilerin bu konuları konuşmaktan kaçmayı tercih ettiklerini yazdı.

Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da bir alışveriş merkezi açılışında iç çamaşırı mağazası Victoria Secret’in kepenklerinin indirildiğini de hatırlattı.


Türkiye’deki sosyal medyanın bu konuyu yoğun bir şekilde işlediğini ve  tartışmaların online mağazaya günde 5 bin ziyaretçi getirdiğini yazan BBC, sitenin kurucusunun bile bunu şaşkınlıkla karşıladığını ve sitenin şu anda çökerek kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

İngiltere’nin en çok okunan tabloid gazetesi Daily Mail ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl bu tür seks dükkanlarını ‘sevgi dükkanları’ olarak değiştirmeyi önerdiğini yazdı.


Gazete, Başbakan Erdoğan’ın kadınların kaç çocuk sahibi olmasından kürtaj olma konusundaki fikirlerine kadar insanların özel yaşamına girdiği gerekçesiyle  suçlandığını son olarak geçtiğimiz hafta televizyon sunucusu Gözde Kansu’nun kostümünü fazla dekolte bulan AKP’li Hüseyin Çelik’in eleştirisinin ardından sunucunun işine son verildiğini hatırlattı.


Huffington Post gazetesi de masaj yağları ve parfümleri satışı yapacak online seks mağazasının Müslüman bir ülkede kendi türündeki ilk İslami seks mağazası olacağını belirtti.


Helal seks mağazasının İslami normlara uygun ve tamamen güvenli olacağını aktaran gazete, internet kullanıcılarının kadın ve erkek ürünleri olmak üzere farklı linklerden siteye giriş yapabileceklerini yazdı.


Gazete, Türkiye’de buna benzer dükkanları ‘erotik mağaza’ olarak adlandırdıklarını buna karşın Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl bu tür dükkanları sevgi mağazaları olarak değiştirilmesini önerdiğini söyledi.