Özellikle Alman Telekom abonesi olanlar dikkat. Bir ‘alo’ 1.49 Euro. Almanya cep telefonuyla arama yapmanın bir dakikalık ücreti 1.49 Euro.

Bir dakikanın altındaki görüşmeler de bir dakika sayılıyor. Yani her ‘alo’ dediğinizde, 1.49 Euro yazıyor. Bir dakika 1 saniye görüşteyseniz, 2 dakika ücreti, yani 2.98 Euro kesiliyor.

Gelen telefonlar için dakika ücreti ise 69 Cent. Burada da aynı kural geçerli. Arandığınızda, telefonu açtığınız anda faturaya 69 Cent yazılıyor. Bir dakikanın altındaki her görüşme için bir dakika ücreti, bir dakikayı bir saniye aştığında iki dakika ücreti alınıyor.

PEKİ NE YAPMALI?

Bazı telefon şirketleri yurt dışı aboneliği imkanı sunuyor. Şirketlerin yurtdışı abonelik tarifeleri birbirinden farklı. Günlük ve aylık yurtdışı abonelik paket tarifeleri var.

Uzman tavsiyesi: “Türkiye’ye gidecekler, eğer yüklü bir telefon faturasıyla karşı karşıya kalmak istemiyorsa, ya yurt dışı abonelik paketi sözleşmesi yaptırmalı ya da Türkiye’de bir telefon hattı açtırmalı...”

İNTERNET NE OLACAK?

Yurt dışında internet kullanımı çok daha pahalı. Bu nedenle yurtdışı seyahatinizde, cep telefonunuzdaki ayarlar menüsünden interneti kapatmayı unutmayın. Aksi takdirde konuşma ücretine ek olarak bir de yüklü bir internet veri ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.