Hamburg’da yaşayan Türkiye kökenli Gülay T.’nin ‘kasa’daki oyunu kötü bitti. Edeka adlı markette kasiyer olarak çalışan Gülay T., müşterilerin acelesinden faydalanarak 35 bin euroluk vurgun yaptı.

Hamburg Sulh Mahkemesinde görülen davada suçunu itiraf eden Gülay T., şunları söyledi: “Tren istasyondaki markette çalışıyordum. Müşterilerin genellikle acelesi oluyor. Aldıkları ürünü kasadan geçirdikten sonra aynı ürünü iade edilmiş gibi ikinci kez geçiriyordum. Nakit ödedikleri için aradaki farkı da kafamdan hesaplıyordum. Hiçbir müşteri de durumu fark etmedi.”

BAZI GÜNLER KASADAN 900 AVRO ÇALMIŞ 

Hakimin, “Kimse bunu kasanın ekranında görmüyor muydu” sorusuna ise, “Hayır kimse görmüyordu ve kasa fişini de istemiyorlardı” cevabını verdi. Akşam işi bittiğinde iade etmiş gibi gösterdiği ürünlerin ücretini kendisine alan Gülay T., bazı günler kasadan bu şekilde aldığı paranın 900 euroyu bulduğunu söyledi.

Ekim 2017’den Ocak 2018’e kadar kasadan bu yolla para alan Gülay T.’nin kasa oyununu ise marketin güvenlik görevlisi bozdu. Gülay T.’nin evinde yapılan aramada ise 3 bin euro nakit para bulundu.

GÜLAY T.: 20 BİN AVRO BORCUM VARDI

Mahkemede, akrabalarına ve arkadaşlarına borçlu olduğu için bu yola başvurduğunu ağlayarak anlatan Gülay T., “20 bin euro borcum vardı. Çok pişmanım ve üzgünüm” dedi. Hakim ise kararını açıklamadan önce yaptığı kısa konuşmada, “Bu işin bu şekilde iyi işlemesine çok şaşırdım. Sen, sana duyulan güveni kötüye kullanmışsın” dedi ve sanığa 18 ay hapis ile çaldığı 35 bin euroyu iade etme cezası verdi. Sanığın hapis cezası ertelendi. Borcunu ise her ay 50 euro taksitlerle Edeka mağazasına ödeyecek.