Devlet Tiyatrosunun her yıl düzenlediği festivale Türkiye’den İcesaz grubu da davet edildi.

Başkent Stockholm’de bulunan Kültür Evi’nde sahneye çıkan İncesaz üyelerinin konserine Türkiye kökenlilerin yanı sıra İsveçliler de ilgi gösterdi.

‘Çok Aşığın Var Diyorlar’, ‘Mazi Kalbimde Bir Yaradır’, ‘Bir Çapkına Yangınım’, ‘Geçsin Günler Haftalar’ gibi birbirinden güzel şarkılarını İsveçliler için icra eden İncesaz’ın solistleri Ezgi Köker Aldemir ve Bora Ebeoğlu dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Grubu 21 yıl önce kurduklarını belirten Murat Aydemir, 9 albüm çıkardıklarını söyledi. İsveç’te bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Aydemir, İsveç Devlet Tiyatrosu ile kendilerini davet eden ve festivalde sahne almalarını sağlayan İsveç Türk Tiyatrosu’na, Sanat Kültür Deneğine ve İsveç’te yaşayan sanatçı Bora Serbülent’e teşekkür etti.

KONSER SONUNDA KEMENÇEYİ SORUYORLAR

Grubun kurucularından Cengiz Onural da ‘İkinci Bahar’, ‘Ekmek Teknesi’ ve ‘Çınaraltı’ gibi unutulmayan dizilerin müziklerini yaptıklarını hatırlatarak, Avrupa konserlerinde Batılıların da ilgisiyle karşılaştıklarını kaydetti. Onural, “Enstrümantal parçalarımız var. Armoni ve aranje destekli müzik yaptığımız için tambura, kemençe ve kanun gibi çalgı aletlerini sahnede gören Avrupalılar konserleri severek dinliyorlar. Ben Avrupa’daki konserlerimizde şunu da fark ettim, konser sonunda tambura, kemençe ve kanunun ne olduğunu gelip merakla bize soranlar var” dedi.